Fantastisk dag i stugan

Robert Malmgren och hans familj var nyligen i USA på roadtrip. Men han bröt inte på engelska på det sätt Dolph Lundgren gjorde efter ungefär lika lång tid i landet.

Robert Malmgren och hans familj var nyligen i USA på roadtrip. Men han bröt inte på engelska på det sätt Dolph Lundgren gjorde efter ungefär lika lång tid i landet. Fötterna längst ner i högra hörnet tillhör min fru, i fall ni ville veta. Sjön är Såken.

Ida och jag frågor oss ibland varför vi har en sommarstuga. Visserligen är det ingen jättestor kostnad (så länge inget går sönder), eftersom räntan är låg och vi hyr ut den till ett tyskt par fem veckor om året. Men det kan ge lite dåligt samvete när man knappt lyckas sköta om huset vi bor i. Och vill vara på många ställen under sommaren, inte bara i stugan. Två hus när man har två småbarn har inte enbart fördelar.

Robert Malmgren och jag. Colting Wetsuit triathlon sitter som en smäck.

Robert Malmgren och jag. Colting Wetsuits Triathlon sitter som en smäck.

Men att ha en stuga vid vattnet dagar som igår har enbart fördelar. Att vakna upp i lillstugan till en ny härlig dag med fågelkvitter som enda ljud och sedan njuta av vattnet och allt annat ute i en hel dag. Martin och Josefin med deras Sixten kom på morgonen. Jag och Martin sprang runt Såken i lugnt tempo, 16 km. Martin är aldrig i dålig form, oavsett träningsbakgrund. Mystiskt. Sedan skarvade jag på med 4 km grusväg i A2-fart (snitt 80 procent). Kändes OK.

Årets första open water-pass
Till lunch kom även Robert Malmgren med deras Valter och Lily. Therese spelade rugby. Vi hängde hela dagen och jag uppskattar verkligen tillgången till vatten. Barnen älskar att leka vid stranden och bryggan och det blev även en kanot- och en båttur.

Jag invigde min nya våtdräkt, Colting Wetsuits Triathlon, som jag kommer ha i Borås Triathlon. Jag har bara testat fyra våtdräkter, så jag är ingen bra testare, men jag tyckte i alla fall den funkade kanon. 35 min simning blev det, till familjen Westbergs hus och tillbaks. Samt via en boj jag tog mig friheten att lägga ut med ankare i på ett ställe i viken. Alexander, storebror till Karl-Johan, pratade jag förresten med när jag paddlade kanot dit kvällen innan med Astrid. Han ska gifta sig snart med Agnes. Stort. Jag fick bra simtips av Robban, som simmade på 58 min då han körde Kalmar Ironman på fina 8.55 år 2012.

Det hör inte till vanligheterna att jag kör två pass på en helgdag. Men nu ska det tränas inför Borås Triathlon. Men framförallt ska det njutas på den här härliga platsen.

En typsik syn när familjen Wickström har anlänt

En vanlig syn när familjen Wickström har anlänt. Att det sitter en MTB och inte en tempocykel på taket beror på att sista 2 km till stugan består av grusväg.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Simning, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.