Bättre, men inte på samma nivå

4 st 8 min i stegrande fart. Igår orkade jag 4 st, i bra form orkar jag alla 5 st.

4 st 8 min i stegrande fart på motstånd 10, med 2 min vila. Igår orkade jag 4 st, i bra form orkar jag alla 5 st.

Gårdagens träning bestod av 50 min SkiErg på ”nya modell” hemma i källaren, inklusive en av mina favoritintervallserier.

SkiErg och roddmaskin, en bra hörna

SkiErg och roddmaskin, en bra hörna

Jag kör 8 min-intervaller på motstånd 10 (för att bli lite starkare) med 2 min vila. 0,5 s snabbare per 500 m per intervaller, med start på 1.48.0-fart. När jag är i bra slag klarar jag de planerade 5 st, alltså sista går i 1.46.0-fart. I dålig form klarar jag 2-3 st. Igår klarade jag 4 st, så ändå okej.

Men det tog hårt. Jag hade 90 procent av maxpuls i snitt på sista intervallen. Jag gillar dessa intervaller när man successivt kör snabbare. Däremot borde jag köra efter watt istället för tempo, för att istället få en mer linjär belastningsökning. Om det skrev jag i detta blogginlägg, som jag märkt att många intresserat sig för. Där finns också konverteringstabell från min/500 m till watt.

Ett annat blogginlägg jag skrivit om SkiErg som en hel del läst är för övrigt detta, där jag relaterar W/kg kroppsvikt vid ett 5000 m-test till prestation i Vasaloppet.

Idag hade det blivit ett ordentligt tryckfel i Borås Tidning. Ett antal personer hade bråkat men så hade artiklarna hamnat på sportsidorna istället för nyhetssidorna. Konstigit att ingen upptäckte det misstaget. Jag är f ö väldigt glad över att Borås Tidning kommer i brevlådan på morgonen. Det är lätt värt de 2784 kr som det kostar varje år. Länge leva papperstidningen.

Idag hade det blivit ett ordentligt tryckfel i Borås Tidning. Ett antal personer hade bråkat men så hade artiklarna hamnat på sportsidorna istället för nyhetssidorna. Konstigit att ingen upptäckte det misstaget. Jag är f ö väldigt glad över att Borås Tidning kommer i brevlådan på morgonen. Det är lätt värt de 2784 kr som det kostar varje år. Länge leve papperstidningen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.