Effektmätare i skidstaven från Göteborgs universitet

Powerpole. Skidstav med effektmätning. Watt på rullskidor och skidor känns så 2018!

Powerpole prototyp. Skidstav med effektmätning. Watt på rullskidor och skidor känns så 2018!

Jag har tidigare på bloggen skrivit om min vurm för effektmätning vid skidåkning. Både för analys och kuriosa. Det känns intressant bl a pga att yttre faktorer påverkar hastigheten så mycket, både vid rullskidåkning och skidåkning.

Johan Högstrand och Dan Kuylenstierna. Dan åker 2-3 rullskidspass per vecka även när han inte är skadad. Det förvånade mig att elitorienteraren körde så mycket.

Johan Högstrand och Dan Kuylenstierna. Johan till vänster åker 2-3 rullskidspass per vecka även när han inte är skadad. Det förvånade mig att elitorienteraren körde så mycket.

Proskida är ett kanadensiskt projekt och dem pratade jag med i telefon en gång i en halvtimme. De verkar ha kommit en bit. Staffanstaven jobbar också på en modell.

Ett tredje projekt finns på Göteborgs universitet, med docenten Cippus-Dan Kuylenstierna samt orienteraren och studenten Johan Högstrand i spetsen. Dan och Johan varpå besök idag för att få input från mig angående produkten. Vi körde en sväng rullskidor och tittade på en massa grafer på datamaskinen efteråt. Fantastiskt intressant. Det är en bit kvar att jobba på både med hård- och mjukvaran, så jag skulle bli förvånad om det finns en färdig produkt ute inom ett år. Men de är helt klart inne på rätt väg.

Stort också att ha Johan Högstrand på besök. Dan är inte dålig med två 29:e-platser på cykel-SM (1999 och 2007), men Högstrand med årgång 1992 drog det idrottsligt längsta strået idag med sina fina orienteringsresultat med bl a SM-silver.

24 nov är det f ö längdskidseminarie på Chalmers med bl a Johnny Nilsson. Jag har själv föreläst på ett sådant seminarium och de brukar vara välbesökta.

Johan Högstrand och Dan Kuylenstierna. Två datanördar vid vårt köksbord.

Johan Högstrand och Dan Kuylenstierna. Två datanördar vid vårt köksbord.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Prylar, Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Effektmätare i skidstaven från Göteborgs universitet

  1. StefanK skriver:

    Visst är de imponerande de där orienterarna, speciellt med den klubbjackan på 😉

    • Erik Wickström skriver:

      Han åker bra tekniskt på skidor också. Med full skidsatsing från nu till Vasan skulle han kunna bli topp 100. Synd bara att han inte gick till Hestra IF 🙂

Kommentarer är stängda.