Punktformsinlägg

 • Igår var det Linnévasan vid Hestrastugan. Det fanns seniorklass, men familjen Wickström ställde endast upp med en deltagare, Astrid i barn upp till 6 år. 600 meter. Hon fick medalj och en liten skida i silver och var nöjd med det. Och kanske ännu mer med fikat efteråt. Dagiskompisen Stella, dotter till John Vikmans bror Oscar Hane, var också med.
 • Hestrastugan bjöd på en smockfull parkering igår. Jag har nog aldrig sett så många bilar där. Och mycket riktigt var det deltagarrekord i Linnévasan, över 200 st.

  Hestrastugan bjöd på en smockfull parkering igår. Jag har nog aldrig sett så många bilar där. Och mycket riktigt var det deltagarrekord i Linnévasan, över 200 st.

  På eftermiddagen körde jag ett av mina favoritpass. En timme lugnt följt av en timme så fort det går, med en spurt på 15 staktag var 5:e minut. Ett styvt pass. Robert Malmgren var med och var som vanligt stark. Vi drog lika mycket första halvtimmen, men sedan kroknade jag och han drog klart mest andra halvan. Jag hade pulvervallade tävlingsskidor och han hade högfluor på tävlingsskidor. Vi hade ungefär lika bra glid. Efter passet var jag tröttare än efter Borås Ski Maraton. En kombination av tungt före, slitsamt pass och att jag inte känner mig helt på topp sedan magsjukan.

 • Astrid var lös i magen i lördags, så det får bli vab för mig idag också. Förutom nu under några timmar då min mor hjäper till så jag kan fixa lite grejer framför datamaskinen. 48 timmar efter sista symptom gäller innan comeback på dagis. En bra regel jag hoppas alla följer för att motverka smittspridning av magsjuka.
 • I morse lämnade jag in bilen för byte av framrutan. Inte bara ett stenskott, utan mer ett mönster av repor. Jag tog bilen ner till Getängsvägen och sprang hem med båda barnen i vagnen. Det passet på 25 min blir nog dagens träning. För övrigt vill jag passa på att berömma Hoka One One. Dessa ”maxdämpade” skor var jag väldigt skeptisk till i början. Och jag tycker fortfarande inte att det ger samma löpkänsla som t ex ett par Salming Speed. Men Hoka är oväntat lätta och oj vad skonsamma de är mot vaderna jämfört med mindre dämpade skor. Stor skillnad då man springer sällan på vintern. Jag har två par som jag fått testa. Bäst gillar jag Clifton 3. De kommer jag att använda om jag ställer upp på något ultralopp på asfalt. Jag gillar också att droppet mellan häl och tå är 5 mm. 0 mm är för lite och 10 mm för mycket enligt mig.
 • Igår fick Astrid en ny cykel. Så nu byter vi ut 12-tummaren vi köpte begagnat av Katja Larsson mot en 16-tummare som min mor köpt på Vejby loppis i Vejbystrand. Vi prövade runt stora stenen i morse och det verkar funka fint. Maj är istället mycket skeptisk till allt som har med cykling att göra. Hon är inte det minsta sugen på att testa springcykeln. Hon är överlag den försiktige av de två.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Punktformsinlägg

 1. pdais97 skriver:

  Är oxå positivt till Hoka One One och Clifton3.
  Har alltid sprungit i lätta skor men Clifton är helt okej.
  Inte så att den andra skon som du testar är deras tävlingssko Tracer?
  Är sugen på att testa den och hade varit skänt och hära något om den innan man testar.

 2. Ormsalva skriver:

  Hej,
  Tack för mycket rolig och inspirerande läsning genom åren! Har en fråga ang skidval som vore intressant att höra din åsikt om. Har nu 2017 åkt ÖSS på 6:41 på ett par gamla (5+ år gamla) Madshus Ultrasonic. 2014 ÖSS på 7:45 samma skidor. 191 cm, 75 kg. Fick skidorna vallade inför loppet och ”träningsvallning” gör jag själv. Funderar nu på huruvida det gör skillnad i prestation att uppgradera mina skidor till kommande år och valet skulle i så fall stå mellan ”pälsskidor” eller vanliga och i så fall sköta vallning som tidigare. Vid vilka förutsättningar skulle det rent av kunna vara bättre att köra på mina gamla skidor istället för ett par bra pälsskidor?

  • Erik Wickström skriver:

   Tack! Satsa på ett par fina pälsskidor! Ultrasonic är ingen supervass modell (ligger efter Redline, Nanosonic och Hypersonic), men kan likväl gå bra. Generellt är vallningsbara skidor att föredra framför vallningsfria vid burkvallaföre, t ex minus 10 grader och natursnö.

Kommentarsfältet är stängt.