I morgon är det dags

Skidtester vid Lövnäsvägen strax innan Mångsbodarna

Skidtester vid Lövnäsvägen strax innan Mångsbodarna

Precis som förra året testade Z och jag skidor vid Lövnäsvägen, start ca kl 09.00. Var en del folk där. Mattias väger drygt 10 kg mer än mig vilket gör att han generellt glider bättre, så man får byta skidor och titta på den relativa skillnaden.

Snöskärm från Salice. Köpte den i Ramsau och invigde den idag. Hur bra som helst. Rekommenderas. Z första kommentar var "Den där kan du fan inte ha på dig".

Snöskärm från Salice. Köpte den i Ramsau och invigde den idag. Hur bra som helst i snöfallet idag. Rekommenderas. Z:s första kommentar var ”Den där kan du fan inte ha på dig”.

Efter ca 20 min testande åkte vi 30 min, varav 7 min i långloppsfart. Kändes faktiskt inte speciellt bra, inte alls som i torsdags. Men det har ju hänt förr att det känts mindre bra dagen innan, så det ska nog kunna funka i morgon ändå.

I morgon gäller det. Mitt nionde Vasalopp. Målet är att leda i backen, precis som förra året. Hoppas ni som också ska åka har en bra dag där ute.

Ej eget spår i år
Förra året fick jag eget spår i elitledet, eftersom jag varit 25:a och 37:a åren innan. Då fick jag en fantastiskt bra resa på startgärdet bakom Petter Eliassen. Förra året blev jag 60:e, men de som har eget spår ska tydligen vara de 80 bäst rankade i Visma Ski Classics och dit hör jag inte. Nu lördag lunch ser jag att det är 233 st i elitledet. Förra året tror jag det var över 300. Så förhoppningsvis blir det inte en alltför stor nackdel att inte ha eget spår.

Här finns mina ”the story” från Vasaloppen sedan 2011 (började blogga juni 2010).

https://erikwickstrom.se/2011/03/07/vasaloppet-2011-the-story/

https://erikwickstrom.se/2012/03/05/vasaloppet-2012-the-story/

https://erikwickstrom.se/2013/03/04/vasaloppet-2013-the-story/

https://erikwickstrom.se/2014/03/04/vasaloppet-2014-the-story/

https://erikwickstrom.se/2015/03/11/vasaloppet-2015-the-story/

https://erikwickstrom.se/2016/03/09/vasaloppet-2016-the-story/

Z och jag i Tennäng

Z och jag i Tennäng

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till I morgon är det dags

 1. Lars skriver:

  Funderade på snöskärm idag men hoppade över. Det jag var (i svart) som heja på dig strax innan Mångsbodarna. Lycka till imorgon!

  • Erik Wickström skriver:

   Tack! Såg att du körde in på bästa placeringen hittills. Grattis!

   • Lars Bern skriver:

    Njaej, det var väl näst bästa placering. 2012 var jag en bit under 2000-strecket. Sen har jag skvalpat strax ovanför med herr-(placering) 2058, 2041 och så 2018 i år. Ganska nöjd ändå från led 4 som det blev i år och surt glid. Lite bränsle för nästa år 😉

   • Erik Wickström skriver:

    Aha, jag läste lite för dåligt. Men bra kört ändå. Bara ett år kvar nu till nästa lopp 🙂

 2. Lars Bern skriver:

  Jupp, imponerande kört själv med tanke på säsongsuppladdningen!

Kommentarer är stängda.