Filmer på skejtteknik – 4 av 6 anmälda till skejtkursen

Det har redan kommit in fyra anmälningar till skejtkursen jag skrev om i fredags. Så den kommer att bli av. Det finns risk att de två sista platserna går åt inom kort, så tveka inte att anmälda dig om du vill ha lite tips och inspiration för skejting.

Robin Liljeros (tidigare Ingemarsson) och jag åkte delvis ihop. Jag körde även en sväng med rullskidsikonen Tobias Westman.

Robin Liljeros (tidigare Ingemarsson) och jag åkte delvis ihop. Jag körde även en sväng med rullskidsikonen Tobias Westman.

Igår skejtade jag 75 min med min Robin Liljeros (tidigare Ingemarsson), som jag umgicks mycket med i högstadiet och gymnasiet i formation med Tobias Magnusson och Bizze Wing. Robin har åkt tre skidpass sedan vi senast åkte på skidstadion, vilket var år 2001. Men han är ganska talangfull och körde Engelbrektsloppet i vintras på en tid som räckte till led 7 i seedning.

Robin filmade mig snabbt när jag körde växel 1-5, framifrån och från sidan. Jag tog även en vända med hoppskejt växel 2, samt en teknikövning för växel 3. För att vara effektiva höll vi till på en och samma plats för alla små filmsnuttar, så lutningen var inte alltid optimal och vissa delar av tekniken var jag inte helt nöjd med i snömodden. Men det i alla fall något att utgå ifrån. Se nedan. Filmerna är ca 10 långa.

Det som brukar vara vanligt när jag har skejtlektion är att få ordning på skillnaden mellan växel 2 och växel 4, samt att träna på att kunna hålla balansen tillräckligt länge per skida på växel 3.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Filmer på skejtteknik – 4 av 6 anmälda till skejtkursen

  1. Jimmy skriver:

    Tack så mycket, grymt värdefullt! Hoppas att du håller skejtkurser i Stockholmsområdet någon gång, vet många som är intresserade (inkl mig själv).

    • Erik Wickström skriver:

      Kul att det var uppskattat. Nästa vinter kanske jag kommer till Stockholm för att köra diverse öppna kurser. I dagsläget är har jag en del undervisning i Stockholm, men då med klubbar och företag.

Kommentarer är stängda.