På tåget hemåt

Stockholm är fint. Många stadsnära grönområden. Men för mycket folk i stan.

Stockholm är fint. Många stadsnära grönområden. Men för mycket folk i stan.

Burger King-meny på stationen innan 18.14-tåget. En klassiker. Passade på att se Johaug-dokuentären på SVT Play under matstunden.

Burger King-meny på stationen innan 18.14-tåget. En klassiker. Passade på att se Johaug-dokuentären på SVT Play under matstunden.

Så sitter man på tåget på väg hem mot Borås. Jag kommer fram kl 21.44, så med knappt 5 km cykling hem blir det lagom till läggdags. Vi lägger oss ofta kring 22.00 eller 22.30 på vardagar. Det behövdes framförallt för ett par år sedan då barnen vaknade i ottan. Nu vaknar Maj ofta kring fullt humana 06.30, så dagarna då man inte går upp jättetidigt för jobb eller träning får jag ganska många timmars sömn.

Astrid gillar att sova länge på mornarna (och vara uppe på kvällen). Nattuggle-generna kommer från hennes pappa, farmor och farfar.

Föreläsning och boksignering
Jag kom ganska tidigt till hufvudstaden igår och ägnade lite tid att gå runt i stan. Jag har varit mycket i Stockholm och på många olika platser, men jag är dålig på att sätta ihop stadens alla delar geografisk. Nu är det bättre. Jag studerar kartor för fullt och kollar numera hela tiden ut genom rutan när jag åker med i bilar för att lära mig vägarna. Det tar sig.

Igår kväll hade jag boksignering och föreläsning på Alewalds. 80 st var anmälda men det var lite färre som lyssnade tror, det blir alltid ett visst bortfall. Det var roligt att prata och jag tyckte det gick bra. Det var också trevligt att träffa alla träningsintresserade, både tidigare bekanta och nya ansikten. Förresten finns nu både Längdskidåkning för dig och Smart konditionsträning att köpa i butik och på nätet hos Alewalds.

Nästa föreläsning blir på måndag på ett företag i Borås, i kombination med en löpclinic.

Pingisrobot. Något alla borde ha hemma.

Pingisrobot. Något alla borde ha hemma.

Pingisrobot
Jag tror det var tredje gången jag var på Alewalds och pratade. Det är en härlig sportbutik med inbjudande personal som kan sin sak. Vd:n och ägaren Anders Engström har ett oförtrutet engagemang och är omåttligt stolt över sin butik och sin personal. På ett charmigt sätt.

Natten till idag sov jag hos Anders i Spånga och självklart blev det en ny match mot hans pingisrobot. Han sade att han inte haft den uppe sedan jag var där senast för något år sedan. Bra att den underhålls. Efter ett tag (efter att han filmade) tyckte jag att min backhand blev bättre. Jag vågade toppa bollarna lite mer och fick även till en hyfsad snärt i backhandsmasharna.

Anders Engström. En passionerad sporthandlare.

Anders Engström. En passionerad sporthandlare.

Rullskidåkning med Dolla 
På förmiddagen idag lånade jag rullskidsutrustning på Alewald (Swenor-3:or mm) och åkte en riktigt fin tur på Djurgården. Helt sjukt att det finns så fin och sparsamt trafikerad rullskidåkning så centralt. Från strax efter Djurgårdsbron hittade jag en runda på 7,2 km runt ön. Tar man första asfaltsvägen till vänster och sedan svänger vänster i varje asfaltskorsning första kilometerna så hittar man enkelt. På tillbakavägen får man kanske kolla kartan någon gång. 350 meter av rundan var grusväg, men inte var några problem. Särskilt inte eftersom jag körde med kompositstomme (i detta fall Swenor Fibreglass) och gummihjul.

Efter att jag skrivit på bloggen att jag skulle till Stockholm var det en läsare som hörde av sig och undrade om jag ville ha sällskap på träningen. Självklart! Bartendern och led 1-åkaren (enda bartendern i led 1?) Dolla, som även klämt Lidingöloppet på 1.54 var med större delen av turen. Det var säsongpremiär på rullskidor för honom så han körde på lättare hjul. Jag kände mig jättepigg hela passet och lyckades även vinna de fem prestigefyllda spurter på ca 75 meter. Det var några år sedan jag senast träffade Dolla, så det var på tiden med en uppdatering.

Anders Szalkai, Patrik Yderberg och Luca Mara. Ingen dålig trio.

Anders Szalkai, Patrik Yderberg och Luca Mara. Ingen dålig trio.

Vi körde förbi en karl med barnvagn och hund som Dolla menade på var Prins Philip. Jag är dock tveksam. Han borde varje i Sognefjell på försäsongsläger så här års. Han har ju trots allt gjort ganska bra insatser i fäders spår.

Kvartalskonferens
Från lunch var det ”kvartalskonferens” med Springtime. Vi var på Gällöfsta Gård nordväst om Stockholm. Fint ställe med god mat. Anders Szalkai är chefredaktör för Runners World numera och han var en av många personer jag passade på att prata med. Szacke haltade och är redo för att operera även sin andra hälsena.

Konferensrummet blev utomhus idag på Gällöfsta Gård

Konferensrummet blev utomhus idag på Gällöfsta Gård

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till På tåget hemåt

  1. dollablog skriver:

    Måste varit Carl-Philip…)

Kommentarer är stängda.