Vasaloppet Lagom – Podcast om träning mot Vasaloppet för motionärer

Nu är vår podcast ute i etern!!! ”Vasaloppet Lagom är en podcast om motionären Niklas Berghs resa mot sitt allra första Vasalopp. Under hösten kommer Niklas att pröva flera för honom nya träningsformer, som skidgång, rullskidor och stakmaskin. Lyssnarna kommer att få följa Niklas träning och Eriks råd om upplägg, utrustning och teknik.” Lyssna, prenumerera, recensera!!!
Itunes: https://itunes.apple.com/…/p…/vasaloppet-lagom/id1283336073…
Blogg: http://www.vasaloppet.se/bloggar/lagom
Gilla: https://www.facebook.com/vasaloppetlagom/

Ny pod om Vasaloppsträning

Avsnitt 1 av Vasaloppet Lagom

Avsnitt 1 av Vasaloppet Lagom

Nu finns en ny podcast om träning mot målportalen i Mora. I ”Vasaloppet Lagom” får du följa förstagångsåkaren Niklas Berghs resa mot sitt allra första Vasalopp. Vid sin sida har han skidcoachen Erik Wickström.

Nästan hälften av alla som åker Vasaloppet första söndagen i mars är debutanter. Så också Niklas Bergh från Nacka, som är 41 år och bor i radhus med fru och barn. Hans målsättning är att träna ungefär 2-4 timmar per vecka och placera sig i mitten av Vasaloppet. Sådär lagom bra.

– Jag fick en startplats i present av min fru och eftersom jag är dåligt insatt i längdåkningens värld så letade jag efter pod som kunde hjälpa mig. Men jag hittade ingen. Då bestämde jag mig för att kontakta Erik Wickström, som direkt nappade på förslaget att göra en ihop, berättar Niklas.

Nybörjare och motionärer
Podlyssnandet växer explosionsartat i Sverige. För många är det enklare att ha något i lurarna istället för att ta sig tid till att läsa.

– Det finns ett sug efter kunskap kring träningsformer, teknik, utrustning, valla, motivation och uppladdning och vi tror att många gärna tar till sig det via en pod. Vår målgrupp är nybörjare samt motionärer på alla nivåer, säger Niklas.

Niklas Bergh och jag på startgärdet i Vasaloppet

Niklas Bergh och jag på startgärdet i Vasaloppet

Blogg och Facebook-sida
Under hösten kommer Niklas att pröva flera för honom nya träningsformer, som skidgång, rullskidor och stakmaskin. Lyssnarna kommer att få följa Niklas träning och Eriks råd om upplägg, utrustning och teknik.

Erik är officiell Vasaloppscoach och arbetar som instruktör, personlig tränare och föreläsare för privatpersoner, klubbar och företag. Han har skrivit ett par böcker om träning och är chefredaktör för tidningen Vasalöparen.

Vasaloppet Lagom kommer att komma ut 2-4 gånger i månaden från mitten av september till Vasaloppet första söndagen i mars. Du kommer också att kunna följa Niklas på en blogg på Vasaloppets hemsida, samt i Facebook-gruppen Vasaloppet Lagom.

Det är Niklas Bergh och Erik Wickström som är avsändare av innehållet i podcasten.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vasaloppet Lagom – Podcast om träning mot Vasaloppet för motionärer

  1. Freddie skriver:

    Bara på iTunes.??

Kommentarsfältet är stängt.