Nytt uppdrag: Press- och medieansvarig för Kretsloppet

Borås Tidning förstasidan del 2 tisdag 3 oktober 2017. Nya organisationen för Kretsloppet.

Borås Tidning förstasidan del 2 igår. Nya organisationen för Kretsloppet.

I måndags blev det klart att jag kommer att ansvara för bland annat press, media, föreläsningar och företagsevent för Kretsloppet, som är ett löpevent i Borås i september med över 6000 deltagare. Jag kommer även att sitta med i ledningsgruppen. Jag hade möjlighet att ta fler ansvarsområden, men jag kände att jag bara ville göra det jag kan hyfsat bra. I år hade jag rollen som ambassadör och det känns jätteinspirerande att bli mer engagerad!

Kretsloppet 2017 efter ca 3 km. Foto: Love Ljungström.

Kretsloppet 2017 efter ca 3 km. Foto: Love Ljungström.

Uppdragets omfattnings är definierat som en halvdag i veckan på årsbasis, men det kommer att bli väldigt oregelbundet. Den betydande delen av jobbet kommer att göras från skidsäsongens slut till mitten av september, alltså min lågsäsong jobbmässigt. Så det passar bra. Hade det varit tvärtom är jag inte säker på att jag hade tackat ja.

Folkfest!
Det känns spännande att få vara med att påverka denna folkfest! För det är precis vad det är. Kretsloppet springer man inte primärt för att sätta en bra tid på en platt milbana, utanför för att uppleva ett härligt event i Borås tillsammans med familj, vänner och publik. Det kommer vara ett av mina mål att kommunicera.

Distanserna i år var från barnloppets 400 meter upp till “huvudloppet” på 10 km. Anmälan för 2018 års lopp öppnar i vinter.

Milloppen i Sverige tappar i deltagarantal, så också Kretsloppet som peakade 2015. Jag tror ändå att Kretsloppet kan klara sig bättre än lopp i storstäderna och med lite flyt även öka igen. Det gäller bara att tala om för så många som möjligt att Kretsloppet handlar om ett event med stort fokus på gemenskap, rörelse och glädje, mer än om personbästan och liniment. Nästa år är det jubileum – tionde upplagan!

Borås Tidning tisdag 3 oktober 2017. Kul att de plockade upp min liknelse med en fritidsgård.

Borås Tidning igår. Kul att de plockade upp min liknelse med en fritidsgård.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Nytt uppdrag: Press- och medieansvarig för Kretsloppet

 1. Werner skriver:

  Trevligt att du går in i ledargrupoen för loppet! Har ni några planer på att återinföra halvmaran på programmet? Jag tyckte det var ett väldigt trevligt höstlopp och hinner ju liksom inte få upp farten på 10k 😉

 2. Anders skriver:

  Jag vill också ha tillbaka halvmaran! Millopp finns det gott om men en platt halvmara där har ni en bra nisch…

  • Erik Wickström skriver:

   Det har varit en hel del som påmint mig om halvmaran sedan de såg att jag skulle börja jobba mer med Kretsloppet, så vi får ta en ordentlig funderare.

Kommentarer är stängda.