35 års-kalas, 36 km löpning samt Pettsson och Findus i Gunneboskogen

Trädgårdskalas hos Tobias

Trädgårdskalas hos Tobias

Mikael Jäverfält och Tobias driver Livab, isoleringsbutiken.se samt vandrarhemmet Vita Vilan ihop.

Mikael Jäverfält och Tobias driver Livab, isoleringsbutiken.se samt vandrarhemmet Vita Vilan ihop.

Linnéa Holmstrand och Erik Thiberg var ett par på gymnasiet.

Linnéa Holmstrand och Erik Thiberg var ett par på gymnasiet.

Tobias Magnusson till höger språkar med Viktor Åberg

Tobias till höger språkar med Viktor Åberg

Oskar Hermansson och jag gick på Bad Religion på kåren i Göteborg i 9:an. Det var första gången jag publiksurfade på riktigt och det är ett oförglömligt minne.

Oskar Hermansson och jag gick på Bad Religion på kåren i Göteborg i 9:an. Det var första gången jag publiksurfade på riktigt och det är ett oförglömligt minne.

Ida och jag före kalaset. Zelda-tischan är köpt i Mall of America i Midwest.

Ida och jag före kalaset. Zelda-tischan är köpt i Mall of America i Midwest.

I lördags fyllde en av våra äldsta och närmsta vänner Tobias Magnusson 35 år. Det firades med kalas för vuxna och barn där han bor i stinshuset i Sandared. Tobias var med och hjälpte mig både på 24-timmars och på Ultravasan, två av mina bästa idrottsminnen. Många som följde 24-timmars minns fortfarande Tobias underfundiga Facebook-uppdateringar.

På söndagen var vi i Gunneboskogen mellan Mölndal och Mölnlycke då våra vänner Sofia och Arvid hade gett barnen teaterbiljetter till Pettsson och Findus i födelsedagspresent. Kul att se uppsättningen som skilde sig ganska starkt åt från den lite mer avskalade vi brukade besöka i Hembygdsparken i Ängelholm på somrarna. Och härlig picnic i gräset före föreställningen!

Pettsson och Findus i Gunneboskogen

Pettsson och Findus i Gunneboskogen

3 h 3 min löpning
Några timmar före vi skulle åka bestämde jag mig hastigt och lusigt för springa mot Göteborg. Jag skulle vara pappaledig halva måndagen och på tisdagen hade jag svårt att få loss träningstid, så jag valde att prioritera träningen inför SM 100 km.

Det blev 32,5 km på Sjuhäradsleden i till Hindås i 5.10 min/km-fart och när jag kom fram till Hindås sprang jag 3,5 km i 4.28-fart på asfalt för att se hur det kändes att öka långt in i passet. Det var en sådan där stekhet dag och jag sprang mitt på dagen, men det gick helt ok.

Framförallt gick löpningen på Sjuhäradsleden bra. Det är lite knixigt på stigarna som varvas med grusvägar. Totalt 595 höjdmeter. Sprang hyfsat lugnt första 32,5 km och inte halvhårt som på förra långpasset. Kände mig pigg dagen efter. Kul!

Badet i Västra Nedansjön i Hindås efteråt var riktigt skönt som dusch.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.