Rullskidlektioner och föreläsning i Grebbestad vid Sportshoppen

Rullskidåkning utanför Grebbestad

Rullskidåkning utanför Grebbestad

Reinert Sörensson är mannen bakom Sportshoppen i Grebbestad, som även har sitt egna varumärke Swedemount. De ska göra kläder åt det svenska skidskyttelandslaget under fyra år framöver. Brodern Anders Sörensson är 45 år och har åkt 27 Vasaloppet (som bäst 76:a, 2006). Han lär bli världens yngsta Vasaloppsveteran då han åkt 30 lopp. Anders blev 159:a senast, kanske klarar han elitledet med orange nummerlapp?

Reinert Sörensson är mannen bakom Sportshoppen i Grebbestad, som även har sitt egna varumärke Swedemount. De ska göra kläder åt det svenska skidskyttelandslaget under fyra år framöver. Brodern Anders Sörensson är 45 år och har åkt 27 Vasaloppet (som bäst 76:a, 2006). Han lär bli världens yngsta Vasaloppsveteran då han åkt 30 lopp. Anders blev 159:a senast, kanske klarar han elitledet med orange nummerlapp?

Diagonalstakning på rullskidor

Diagonalstakning på rullskidor

Testade ett par spanska rullskidor

Testade ett par spanska rullskidor

Vilken kul och trevlig dag det blev i Grebbestad i lördags! Först samling med fika, sedan rullskidlektion på drygt 2 timmar. Därefter lunch, föreläsning, SkiErg-genongång och videoanalys från förmiddagen i ett av konferensrummen i Sportshoppen. Och därefter en ny rullskidlektion på en drygt timme.

Det var 24 deltagare samt två ytterligare instruktörer. Jag var ”huvudinstruktör” och den som höll i föreläsningen och videoanalysen.

Roligt att möta motionärer
Det var främst deltagare från Bohuslän-Dalsland, från klubbar som Eds SK, Trollhättan SOK, Vänerborgs SK, Granan SK etc. Det är ett ganska litet skiddistrikt med få bra konstsnöanläggningar, men de verkade vara fin sammanhållning! Trevliga människor och det kändes som mitt budskap gick fram. Nästan hälften köpte min bok Smart konditionsträning efteråt så det kändes som de verkade nöjda. (Den kostar f ö 199 kr nu istället för 259 kr, går att köpa på nätet eller genom att mejla mig.)

Jag uppskattar verkligen att vara ute och jobba som instruktör och föreläsare. Det är fin kombination med att skriva artiklar och skriva träningsprogram på hemmaplan. Jag får så mycket energi genom att möta alla fantastiska motionärer ute i landet! Fick också höra att Trollhättan blir klar med sin konstsnöanläggning 15 december. 900 meter enkel väg är planen. Det var på tiden med en konstsnöanläggning i det området.

En kraftledning kanske inte är det vackraste, annars fin utsikt över bl a Viaredssjön och Viared

En kraftledning kanske inte är det vackraste, annars fin utsikt (i verkligheten, inte på bilden) över bl a Viaredssjön och Viared

Städ, utflykt, fotboll, gympa, löpning, bebistitt, middag
I söndags hade vi städförmiddag i familjen Wickström. Det är inte superlätt att inspirera barnen till att hjälpa till, men det gick någorlunda. Vi lyckades också sätta upp lite grejer på väggarna. Skönt med en lugn förmiddag.

Efter lunch gjorde vi en liten utflykt med fika hemifrån. Jag hade hittat en plats med bra utsikt en dryg kilometer bort via en stig. Dit gick vi för att fika. Bjöd även med min mor. Det blev mycket kurragömmalek på vägen dit och hem.

På hemvägen gick Astrid och jag förbi fotbollsplanerna i Sjömarken medan de andra gick hem. Vi fick se de sista 10 min när hemmalaget slog Bergdalen med 5-1. Därmed blir Sjömarkens IF kvar i division 1 även nästa år. Astrid gjorde high five med hon som blev matchens lirare.

Efter fotbollen körde jag Astrid och en kompis till gympan. Under timmen de var där joggade jag 30 min (ryggen funkar bättre och bättre) samt hälsade på Jonas Colting och Elin Liljas bebis Rufus. Det verkar lyckliga och tagna över sitt föräldraskap, vilket är en fröjd att se.

På kvällen var familjen Josefsson/Svedahl över på middag. Martin och Josefin hjälpte oss att få upp tavlor på väggen i vardagsrummet. Kändes som det var på tiden. Vi har bott i huset sedan i december förra året.

Rullskiddag vid Sportshoppen i Grebbestad

Rullskiddag vid Sportshoppen i Grebbestad

Halensbacken på Rya Åsar. Sprang nedför den igår.

Halensbacken på Rya Åsar. Sprang nedför den igår.

Idrottsgården i Sjömarken

Idrottsgården i Sjömarken

Sjömarkens IF damlag 2018 med avgående tränaren Joakim Carlsson i förgrunden

Sjömarkens IF damlag 2018 med avgående tränaren Joakim Carlsson i förgrunden

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Rullskidor, Träning och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.