Ny “lång” löptur – 12,3 km

Sjömarkens IFs spår i dagsläget

Sjömarkens IFs spår i dagsläget. Sjuhäradsleden går förbi 1,4 km från Idrottsgården.

Sjömarkens IFs spår i dagsläget

Sjömarkens IFs spår i dagsläget

Även i år hjälper jag Kretsloppet att marknadsföra sitt arrangemang samt kör löpträning med företag. Anmäl dig du också till folkfesten 14 september!

Även i år hjälper jag Kretsloppet att marknadsföra sitt arrangemang samt kör löpträning med företag. Anmäl dig du också till folkfesten 14 september!

Igår blev det återigen årets längsta löptur. Fast inte i distans denna gång utan i tid: 1 h 11 min. Knappt 12,3 km i 5.50 min/km-fart.

Anledningen till att det gick lite långsammare nu är för att jag har fått i uppgift (ideellt) av den lokala idrottsföreningen Sjömarkens IF att reka ett milspår. Skogen som börjar ett par hundra meter från där vi bor är stor och innehåller många stigar och grusvägar och bjuder på ganska bra kupering.

Min favoritrunda på hemmaplan är Sjömarkens 5 km-spår (förutom en slinga som är lite stenig som jag skippar) som nästan enbart är stig. Det blir drygt 6 km hemifrån.

Jag springer såklart också längre turer på främst stig och nu vill klubben att jag kikar på en rundan med en stor andel stig på ca 10 km.

Min målsättning är 75 procent stig, 20 procent grusväg och 5 procent asfalt. Då krävs förmodligen ca 1-2 km nybrutna stigar, men det är nog inga problem när väl skyltarna kommit upp. Bara markägarna är med på det (den diskussionen tar inte jag) så ska det nog gå.

Jag ska erkänna att jag blivit lite besatt av detta och längtar redan till nästa gång jag ska ut och reka.

Här är ett av mina förslag på ett milspår i Sjömarken. På sträckorna med svart ring behövs nya stigar.

Här är ett av mina förslag på ett milspår i Sjömarken. På sträckorna med svart ring behövs nya stigar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Ny “lång” löptur – 12,3 km

  1. Mattias Skoog skriver:

    Kul uppdrag!
    Jag gjorde nåt liknande när jag för två år sen försökte spåra upp alla Borgstenas gamla spår där spårmarkeringarna var (och fortfarande är) minst sagt bristfälliga. Det tog nog 4 eller 5 tillfällen innan jag lyckats bena ut hela milspåret och säkert 2-3 tillfällen till innan jag kunde säga att jag hittat runt alla 4 spåren. För att fira detta så sprang jag ett långpass en solig söndag där jag betade av alla fyra spår på en gång. Lycka till med spårandet, jag följer gärna med runt en gång när du är färdig! 🙂

    • Erik Wickström skriver:

      Roligt att höra om din insats i Borgstena! Vore kul om du kom hit så vi kunde köra ett pass ihop. Måste bara få till slingan 🙂

Kommentarer är stängda.