Stående paddling i Viaredssjön och Såken

Inget SUP-pass för mig i år än, men jag kanske tar ett pass i helgen.

Inget SUP-pass för mig i år än, men jag kanske tar ett pass i helgen.

När Ida och jag hade en stuga vid sjön Såken i Aplared med strandtomt tränade jag SUP lite då och då. Smidigt med minimal ställtid när vi bodde där ute (vilket blev för sällan då vi älskar att vara i Vejbystrand på sommaren).  Jag fick låna två olika brädor och körde även två tävlingar, bl a SM i Falun 2015 där jag blev 7:a.

Sjömarkenbadet Viaredssjön.

Sjömarkenbadet Viaredssjön.

Senaste åren har jag inte haft någon bräda, men jag har blivit mer och mer sugen. Dels för att träna på själv, dels som en badleksak för barnen. Så jag slog till på en för ett vrakpris som funkar till båda delar. En 12,4 fot lång och 29 tum bred. En “riktig”, ingen uppblåsbar. Paddel hade jag sedan tidigare.

Vi bor ca 800 meter från Viaredssjön i Sjömarken och avståndet till havet från mammas respektive pappas stuga i Vejbystrand är något likande. Och så har Idas föräldrar stuga precis vid sjön Såken i Aplared utanför Borås. Så helst skulle jag vilja ha tre brädor, en på varje ställe, men inser såklart det orimliga i det.

Premiär på SUP för Astrid och Maj
Ida var med på en möhippa i helgen. Eller fruhippa kanske det heter, för Regina gifte ju sig för några veckor sedan. De hade ett stopp vid badplatsen i Sjömarken och då passade barnen och jag på att inviga den vid det tillfällen.

Barnen blev helt sålda på SUP, speciellt Astrid. Nu har de SUPat fyra dagar i rad och det är kul att se hur de lär sig hur man paddlar för att svänga och vända. Senaste tre dagarna har vi varit vid Idas föräldrars stuga och där paddlar jag jämte i kanot.

Astrid premiär-SUPar

Astrid premiär-SUPar

Kanot-kärran (funkar även för SUP-bräda) köpte jag på Jula för 449 kr. Funkar fint.

Kanot-kärran (funkar även för SUP-bräda) köpte jag på Jula för 449 kr. Funkar fint.

Vagn för SUP

Vagn för SUP

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.