20h-vecka med bra form

När man hör på radion och läser i tidningarna om det fruktansvärda som hänt i Norge känns det mer banalt än vanligt att skriva självupptagna blogginlägg om ens egen konditionsträning.

Men jag avslutade i alla fall en bra 20-timmarsvecka igår:

Måndag: Vila

Tisdag:
– Rullskidsintervaller, stakning uppför Hallandsåsen på Eaglesport tröghjul (3,5:or). Ca 11 min fyra gånger, 9 min vila. Överlägset personbästa på intervalltiderna. Totalt 1 h 48 min. Far cyklade.
– 3 h 12 min lugn racercykel runt Bjärehalvön i Skåne. Glasstopp i Kattvik och pissepaus vid Hovs Hallar.

StaffanStaven fjädrar och gör rullskidåkningen mer skonsam. Den kör jag alltid med på klassiska distanspass på rullskidor.

StaffanStaven fjädrar och gör rullskidåkningen mer skonsam. Den kör jag alltid med på klassiska distanspass på rullskidor.

Onsdag:
– 2 h lugn stakning på Eagle trögskidor i Ängelholm/Vejbystrand. Träningsvärk å det grövsta i magen från igår. Mor cyklade.
– 2 h 15 min racercykel från Vejbystrand till Tylösand över Hallandsåsen och via Laholm. Många stekare syntes vid Per Gessles hotell.

Torsdag:
– 20 min bålstabilitetsträning + 30 min styrka med vikter på Onyx i Borås. Nytt chinsrekord: 6 st! Jag ska göra 10 st innan årsskiftet.
– Skierg stakmaskin test 5000 m. Motstånd 6. 18,36 min, 16 s från personbästa. Fullständigt utpumpad ”i mål”. Låg och kved på gymgolvet ett tag så de som jobbade kom rusande och trodde att jag var döende. Totalt 45 min.

Fredag:
– 1 h 30 min racercykel själv lugnt (medelpuls 126). Snitthastighet 33,1 km/h. Bra tryck i benen på den ganska kuperade rundan.
– Skejtintervaller uppför på standardhjul (2:or) med Karl-Johan Westberg (junior-SM-guld förra året). I Tvärred förbi Gärsbo Kvarn, hans far körde oss ned i bil. Tider: 9.43-9.41-9.27-9.24 min. Han drog intervall ett och två, jag drog intervall tre och fyra. Kändes bra, låg och balanserade på syragränsen. Totalt 1 h 30 min. Kalle hade snygga shorts.

18.36 min på stakmaskinen Skierg. I augusti ska jag slå 18.20 min, som är mitt personbästa från i mars i år.

18.36 min på stakmaskinen Skierg. I augusti ska jag slå 18.20 min, som är mitt personbästa från i mars i år.

Lördag:
– 2 h stakning på grusvägar i terrängen på off road-rullskidan Skike. Jobbigt uppför på mjuka grusvägar, men låg medelpuls (110=59 % av max).
– 1 h 45 min racercykel själv i ösregn. Mysigt på sitt sätt.

Söndag:
– Skejtintervaller med 3:or på platten. 3 st 10 min (3 min vila) + 5 st 1 min (2 min vila). Fick inte alls upp pulsen, låg bara på 80 % istället för 85-90 %. Beror antagligen på hårdträningen.  Totalt 2 h 15 min. Körde med Mannen med de Snygga Vaderna (Olle Häggdahl).
– 1 h 12 min löpning på stigar i Rydboholm/Bosnäs. Kändes inte så bra i sätesmuskeln. 30 min styrka efteråt (20 min på pilatesboll, 10 min med slangar). Ida och Per plockade svamp och bjöd på sedan på kantarellmiddag.

Totalt 20 h 7 min träning + 2 styrkepass

Detta var första veckan med mer än 15 timmars träning sedan i maj. I augusti blir det en ny 20h-vecka, annars 5-15 timmar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Rullskidor, Styrka och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på 20h-vecka med bra form

  1. Joakim skriver:

    Nu får du nog börja träna om du inte skall bli överkörd i spåret:-)

Kommentarer är stängda.