Fredrik Ericsson om styrketräning för cyklister i Kadens

Klicka på bilden så växer den.

Klicka på bilden så växer den.

I senaste numret av Kadens skriver Fredrik Ericsson om styrketräning för cyklister. Fredrik författar en artikel per nummer och gör det alltid riktigt bra. Fint språk och nördigt innehåll, tummen upp!

Kadens 10-2011

Kadens 10-2011

Tabellen ovan gillar jag, den ger en fin bild av styrketräning. Det enda jag saknar i artikeln är att han trycker på att man ska ta i ordentligt när man tränar styrka. 5 eller 10 repetition har bara den angivna träningseffekten om man tar i. Att köra 5 reps utan att förta sig och tro att det är maxstyrka bara för att man gör 5 reps kan bli lite galet.

Men som sagt, en mycket bra och läsvärd artikel om styrketräning för konditionsidrottare. Fredrik har ett SM-guld i tempo och håller fortfarande igång vid sidan om jobbet som kapten för MTB-landslaget. I året subbade han sjuan runt Vättern.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Styrka, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fredrik Ericsson om styrketräning för cyklister i Kadens

  1. Tor skriver:

    Ah! Du läser tidningen och kör SkiErg samtidigt ser jag – smart!

Kommentarer är stängda.