Nattåg till Östersund på måndag

Gustaf Berglund, jag och Niclas Andersson vid EM i Vintertriathlon på Östersunds skidstadion i mars 201.

Gustaf Berglund, jag och Niclas Andersson vid EM i Vintertriathlon på Östersunds skidstadion i mars 2011. Det var tredje gången jag fick representera det svenska landslaget (tidigare de andra suspekta idrotterna rullskidor och duathlon). I Östersund blev jag 22:a individuellt och 5:a i stafett.

Jag har inte åkt skidor på två veckor. Det känns knasigt med tanke på att jag öppnade den andra luckan i min chokladkalender idag (9,95 kr på ICA). För att det ska bli någon ordning på skidträningen köpte jag precis en biljett till nattåget till Östersund.

Oneways nya skidor och Atomics vallningsfria modell skintec kommer att samsas mig i kupén.

Oneways nya skidor och Atomics vallningsfria modell Skintec kommer att samsas med mig i kupén. Liksom ett par klassiska tävlingsskidor från Atomic.

Jag gillar tåg, både på dagen och natten. Med öronproppar brukar jag alltid sova mina 8 timmar och drömma om elefanter eller något annat spännande. Avgång kl 16 från Borås på måndag och ankomst kl. 06 i Östersund på tisdag med ett byte i Herrljunga. Mora-Nisse kommer också att följa med, han har aldrig åkt tåg. Han har för övrigt varit lite sur sedan julbaket förra veckan eftersom vi inte hade pepparkaksform som hade formen av en dalahäst.

Det ska bli jätteroligt att åka till Östersund. Jag ska bo hos Idas lillasyster Åsa, som har nyligen inlett försäljningen av sina träningskläder för gravida. Flåsa heter hennes företag för runda magar. Åsas sambo Mattias är i italienska Ridnaun (där han vann JVM i skidskytte när det begav sig) och tar hand om sina brasilianare. Se klipp på den nye coachen här: http://svtplay.se/v/2614393/skidor/mattias_nilsson_tranar_brasiliens_landslag?sb,k103722,2,f,-1

Jag kommer att stanna en vecka för journalistjobb och träning, samt köra FIS-tävlingarna 10-11 december som flyttades till Östersund från Idre. Mattias är borta hela tiden, men jag tror inte att deras halvår gamla son Alfons kommer att märka någon större skillnad. Både Mattias och jag är långsmala, matglada och träningstokiga.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.