Mysigt Vasaloppspass

Så här trött och glad var jag efter årets Vasalopp. Nu är det snart dags igen.

Så här trött och glad var jag efter årets Vasalopp. Nu är det snart dags igen.

Jag körde ett härligt rullskidspass på flacka vägar utanför Borås igår. Det blev stakning på treor i tre timmar, med en tempoökning (A2, medelpuls 145, max 154) på 30 min efter 2 timmar. Det gick bra, trots att det var lite svårt att hålla uppe farten själv. Medelpulsen på hela passet var 125 och snittfarten 16 km/h på en delvis snötäckt vägbana.

Att åka i långloppsfart eller strax där under delar av långpassen tror jag är ett bra sätt att förbereda sig för Vasaloppet utan att distansträningen påverkar intervallträningen alltför mycket.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.