Staffan Larsson-dag light

Mattias Svahn och Staffan Larsson i Ramsau

Mattias Svahn och Staffan Larsson

Äntligen fick jag en bra träningsdag. Ända sedan det fantastiska nyårsfirandet i Långberget har faktiskt träningen blivit lite bortprioriterad (svårt att tro, men faktiskt).

Men igår blev det en riktigt fin dag:
40 min styrka: på Onyx med Olle Häggdahl innan frukost. 10 min utan vikter + 30 min med vikter. Många övningar som sjukgymnasten visade för att kunna avlasta armbågen vid stakning.
2 h stakning: 3 st långa stakint på konstsnöspåret på 750 meter. 11.12-11.12-11.14 min, 2 min vila. Oväntat jämna tider. Gick inte helt max. Med Robert Malmgren på nedåkningen.
1 h SkiErg: 15 min uppv, 30 min med 70/20-intervaller, 15 min nedåkning. 1.49 min/500 m på intervallerna. 2.10 min/500 m på upp- och nedvärmning. Motstånd 10 på allt. Såg färdigt på Hinsehäxan på SVT Play.

Anledningen till att jag kallar det Staffan Larsson-dag är för att han stakade Vasaloppet 1994, pga en skada i högerknäet han fick i september året innan. För mig är en Staffan Larsson-dag mycket stakning, en del överkroppsstyrka och ett gäng stakintervaller och/eller SkiErg-träning. Så här såg min Staffan Larsson-dag ut i november.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Staffan Larsson-dag light

  1. Majken skriver:

    Då hade jag nog bannemej också Staffan-dag igår!

Kommentarer är stängda.