Träningsdagbok vecka 9 – 13.01 timmar i Vasaloppsspåret

Oskar Lund och Erik Wickström, Götalands två största anhängare av eurotechno

Oskar Lund och Erik Wickström, Götalands två största anhängare av eurotechno. Jag måste dock erkänna att Oskars skivsamling är både bättre och större än min. Soligt?

Måndag: 1.44 h klassiskt. Själv från starten till Mångsbodarna i rejält snöfall.
Tisdag: HalvVasan i lugn takt på 2.35 h. Körde på i backen upp mot vägundergången och Lundbäcksbacken, ca 4 min vardera. Känns att jag har varit sjuk. Sol och fint före, kul! Ingen uppvärmning eller nedåkning.
Onsdag: Klassiska intervaller mellan Mångsbodarna och Risberg. Först ett drag uppför på 17.49 min med ben från kilometerskylt 62 till 57 (strax innan Tennäng till ca 1 km Risberg). Sedan 3 st 3 min stakint med 2 min vila, mest uppför. SEGT, fick ingen fart eller flås. Länge sedan intervaller sist. Moddigt, många plusgrader. Totalt 50 min.
Torsdag:
– Klassiska intervaller. 4 st 4 min med 2 min vila med Emil och snygge-Marcus. 2,5 st i första backen, 1,5 st uppe på flacken. Isigt, typ inget fäste för mig. Men orkade staka minst lika snabbt uppför som en diagonalande Emil. Kändes bra, brukar inte kunna hålla jämna steg med dom på intervaller. Totalt 1.30 h.
– 1 h lugnt K från Risberg till vägundergången efter Evertsberg i blandföre, is/moddigt. Ca 19 km/h i snitt.
Fredag: 50 min lugn åkning från starten till Smågan (43 min den sträckan) med Johan Nyman.
Lördag: Skidtest + 30 min åkning 3 st korta intervaller med kort vila, sammanlagt 5 min effektivt hårt
Söndag: Vasaloppet 90 km K. 60:e man på 3:52:13. Segraren Brink 13.32 min före. Hängde med till Mångsbodarna. Borde ha kört ovallat. 10 min uppvärmning, ingen nedåkning.

Totalt 13.01 h träning varav 48 min A3 (hårt) och 3.51 h tävling (1 st). Ingen styrka.

Kommentarer: Valde att träna mer än vanligt i Vasaloppsveckan pga av sjukdomen förra veckan. Ville komma igång. Kändes värdelöst mån, tis, ons, men på torsdagens intervaller var jag riktigt stark. Stakade lätt upp för första backen i Sälen och höll bra fart och kände mig pigg. Jag får skylla mig själv att jag inte stakade Vasaloppet, varför jag inte gjorde det tänker jag grubbla över en stund.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.