Skånelägret dag 2

Det blev en volymmässigt lite lugnare dag igår. Men desto hårdare. Rullskidsintervallerna på klassiska 3:or på Hallandsåsen förbi Liagärde vid Margretetorp blev rejält tuffa. Först 40 min uppvärmning. Sedan 4 st gånger upp till toppen, knappt 10 min per intervall, ca 100 m stigning tror jag. Därefter 40 min tillbaks till Vejbystrand igen. Mamma skämde återigen bort oss genom att köra ned oss med bil mellan intervallerna, att åka ner där på rullskidor är lite kamikaze. Som tack lade jag en stenmur åt henne på kvällen, snacka om stenåldersträning.

Mor har åkt hem nu. Nu får vi klara oss i hennes stuga på egen hand. Det ska nog gå det också.

Mor har åkt hem nu. Nu får vi klara oss i hennes stuga på egen hand. Det ska nog gå det också.

Eftermiddagen blev ganska lugn. Först 36 min lugn löpning och sedan ett entimmespass gympa på Friskis (Batterifabriken som den kallas) i Ängelholm. Jochen och jag skulle inte fungerat bra som huvudpersoner i en instruktionsvideo för gympa. Det var ganska jämnt skägg om vem som hade sämst koordination och vem som var minst rörlig. Mamma däremot överraskade med att kunna övningarna som sin egen ficka!

Idag blir det 5 timmar i cykelsadeln. Kanske en blandning av Bjärehalvön och Örkelljunga.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Styrka och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skånelägret dag 2

  1. Jörgen Andersson skriver:

    Hej där:-)
    Blir inspirerad och glad av att läsa din blogg:-) För det mesta. Baksidan av läsningen är att jag blir lite avis och får dåligt samvete. Kommer som bäst upp i 6-7 timmars träning i veckan och då känns en timmas åkning på treor som om man har betong i arslet:-)

    • Erik Wickström skriver:

      6-7 timmars träning i veckan kommer man långt på. Kör 5000 m SkiErg på tid på tisdagar, skidgångsintervaller på torsdagar och rullskidsdistans stakning på söndagar så kommer du bli topptrimmad 🙂 Och det är bara 4 timmar…

Kommentarer är stängda.