Rullskidcenter i Landskrona

Skike VX Twin med lös häl och backspärr. För terrängen.

Skike VX Twin med lös häl och backspärr. För terrängen.

Jag var på Rullskidcenter i Landskrona i samband med Skånevistelsen tidigare i veckan. Det var jätteroligt att se hur det såg ut, samt att träffa Patrik Nilsson igen. Han har tidigare varit med på mitt Vasaloppsläger i Torsby, och sedan dess har vi hållit kontakten.

Till Rullskidcenter kommer man för att blindtesta rullskidor och sedan handla de som man tycker bäst om. Eller så vet man redan från börjar vilka man ska köpa. Det finns även tillbehör i form av reflexvästar, stavar, stavspetsar etc. Har man tur kan man bli bjuden på Zoégas Skånerost (Zoégas är inte min favorit direkt, men eftersom Skåne har så hårt vatten funkar det bra då den höga kalkhalten ger sämre extraktion av en del av kaffets smakämnen).

Patrik tar också in tyska terrängrullskidan Skike, som jag använder då jag åker på grusväg. Jag fick med mig ett par Skike VX Twin som jag ska testa. De har lös häl och backspärr, till skillnad mot den modellen jag har haft tidigare (Skike VO7).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.