Ronald McDonald Hus är fantastiska

Ronald McDonald Hus i Uppsala kommer att se ut så här. Typ.

Ronald McDonald Hus i Uppsala kommer att se ut så här. Om Martin Josefssons snygga perspektivbild stämmer.

Ida och jag har nu varit hemma i några dagar med Astrid. Det är återigen en ny vardag som tar vid. Bland annat så upptar det här med matning större delen av dagen. Astrid äter ofta en trerätters meny. Det är direkt amning, uppvärmd pumpad bröstmjölk, samt ersättning. All pumpning, blandning, diskning av diverse amningsdetaljer och uppvärmning av mjölken tar en stund, ungefär 1 till 1,5 timme. Inklusive ett par blöjbyten. Eftersom hon äter var tredje timme blir det ganska annorlunda dagar.

Jag är med och gör allt förutom just det momentet bara tjejer kan. Och det är underbart att få tillbringa så mycket tid med sitt barn, mer än så behöver inte sägas. Men ibland är jag är borta, som vid rullskidstävlingen i lördags. Och idag ska jag ta en jobbdag framför datorn (som egenföretagare är det svårt att ta de tio pappadagarna på raken) för att skriva träningsprogram.

Bra hus
Under vistelsen i Göteborg bodde vi i ett Ronald McDonal Hus, och jag tänkte bara slå ett slag för denna mycket fantastiska organisation i hamburgarnas kölvatten. Hus finns vid Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg (vid Östra Sjukhuset, där vi var), vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, samt universitetssjukhusen i Lund och Linköping. Även i Uppsala är man på gång. Min vän Martin Josefsson är byggingenjör och jobbar som arkitekt på Creacon i Borås (dotterbolag till Tengbom) och har gjort en jäkligt snygg perspektivbild. Få personer är mer flinka framför datan än Martin.

Fakta enligt Ronalds hemsida:
Ett Ronald McDonald Hus erbjuder en miljö som är hemlik och trygg under en svår tid. Vi finns här när familjer fått besked om sjukdom som ställt deras vanliga liv på ända. Miljön hjälper familjerna att hålla ihop och orka med den psykiska stressen  och underlättar för barnen att tillfriskna.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.