Träningsdagbok vecka 22 – 6:07 h i Göteborg

Jaktstart med uppehåll var nytt på 90-talet. Nu är det retro.

Jaktstart med uppehåll var nytt på 90-talet. Nu är det retro.

Måndag 28 maj:
– Skejtintervaller med tävlingshjul i King of the Hill-backen. 8.41 och 8.48 min (första startade Westman 10 s efter, kom ikapp nästan direkt och sedan hängde jag honom hela vägen, andra körde jag själv då han hade andra hjul). Vilan blev 6 min åkning och 6 min i bil, räknar inte bilvilan. Kände mig riktigt pigg i benen, kramade inte ur det allra sista. Sol och torrt, ca 20 grader. Totalt 1:09 h.
Tisdag 29 maj
:
– Stakintervaller med 3:or i Mastenbacken (GLTK-parkeringen till viadukten en bit innan toppen). 6.22-6.10-6.08 min, 6 min vila. Jochen var 0, 0 respektive 16 s bakom, han körde med frånskjut. Kändes bra. Sol och torrt, ca 20 grader. Totalt 1:05 h.
Onsdag 30 maj:

– 57 min lugn löpning vid Skatås med Jochen. Tyvärr kändes inte sätesmuskeln så bra, har inte stretchat på länge.
Torsdag 31 maj
:
– Klassiska intervaller med 3:or i Mastenbacken (GLTK-parkeringen till viadukten en bit innan toppen) med Björn Olsson. 6.39-6.48-6.34 min, 6 min vila. 1:a bara stak, 2:a bara frånskjut, 3:e bara diagonal och styrkestak. Halvklart och torrt, ca 10 grader. Totalt 1:11 h.
– 50 min skejt på tävlingshjul med Jochen. En gång uppför King of the Hill-backen på typ låg A2-intensitet (10.17 min). Halvklart och torrt, ca 10 grader.
Fredag 1 juni
: Vila. Åkte hem till Borås efter 9 dagar på Östra Sjukhuset i Göteborg.
Lördag 2 juni
:
– King of the Hill på rullskidor. 3:a totalt, 23 s efter Samuel Norlén. 3:a i på både skejt och klassiska delen. Kändes bra båda delarna. Asnöjd. Totalt 55 min.
Söndag 3 juni
: Vila

Totalt 6:07 h inkl 18 min tävling (2 st), 56 min h A3 (hårt) och 10 min A2 (halvhårt). Ingen styrka.

Kommentarer: Inte så många timmar, men ganska bra kvalitet. Körde nästan bara rullskidsintervallpass denna vecka pga ville vara borta så kort tid som möjligt. Hade ingen cykel i Göteborg och löpningen funkar inte så bra med sätesmuskeln. Formen kändes bra hela veckan, men hade inte räknat med att jag kunde prestera så bra i KOTH. Det blir mycket intervallträning framöver, ska försöka vara hemma med Ida och Astrid en hel del nu i början.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Träningsdagbok vecka 22 – 6:07 h i Göteborg

  1. Ivan@Team X-Ray skriver:

    Riktigt bra jobbat!!! Men varför kör du skatepjäxor på den klassiska biten? För lat att byta till skatdelen?;)

    • Erik Wickström skriver:

      Alpinas skejtpjäxor är inte så robusta som t ex Salomons och Atomics, så de är helt OK att diagonala med. Och så ger de bättre stöd i kurvor etc än klassiska skor. Som ren skejtsko är dock Alpina lite väl “orobust”.

Kommentarer är stängda.