Träningsdagbok vecka 26 – 13:04 h i Borås, Södertälje, Stockholm, Uppsala och Eksjö

Från den högsta kungahögen i Gamla Uppsala

Från den högsta kungahögen i Gamla Uppsala

Måndag 25 juni:
– 23 min lugn löpning i Sollentuna
Tisdag 26 juni
:
– 20 min lugn löpning i Sollentuna
– Tempo-SM. 35:a av 43. Kändes bra. 42.3 km/h i snitt på min Garmin, 49.18 km. Lagom kuperad bana, någon regnskur. Totalt 1:30 h
Onsdag 27 juni:

– 30 min löpning med A2 sista 15 min. Sätesmuskeln funkar på såhär korta pass. Kul att springa på högarna i Uppsala.
Torsdag 28 juni:
– 18 min A2 på klassiska 3:or till syrran för lunch
– 19 min A2 på klassiska 3:or hem från syrran efter lunch
– (Direkt efter) 2:11 h landsvägscykel (jag hade cyclocross) inkl 3 st uppförsintervaller på totalt 10 min. Rickard Bergengren hade landsvägscykel (ny fin Merida) och jag ställde av honom med ena foten i flaskstället. Jättetrevlig tur med 30.2 km/h i snitt, bl a Backabo, Fristad, Nitta. Invigningstestade “Digifit Pulsmätare med Cykelhållare“, kul grej med telefon inkl karta på styret. Hade dock inget pulsband.
Fredag 29 juni
:
– Skejtintervaller 5 st 5 min-int, 3 min vila på tävlingshjul. Flackt i Viared med Olle Häggdahl. Kändes bra, åkte ifrån Olle. Kul med cykelpace efter Tobias Pettersson på första intervallen. Totalt 54 min.
– 25 min lugn löpning i Vibram FiveFingers Spyridon (testpryl)
Lördag 30 juni
:
– 2:19 h klassisk på tvåor inkl 2 st 8 min-intervaller flackt/uppför. Segloravägen med Oneway-gänget. Sjöbjär var stark.
– SkiErg 5 st 1000 m-intervaller med 1 min vila på motstånd 6. 3.36-3.36-3.36-3.36-3.33 min, snitt 3.35 min. Bra, 4 s från snittpers. Totalt 30 min.
Söndag 1 juli
:
– Ränneslättsturen 78 km MTB. Riktigt jobbigt. Benen inte vana det stenhårda intervaller i tre timmar…Långt efter med en punka. Totalt 3:25 h (plustid för 10 min uppvärmning och minustid för 8 min punkteringsstopp).

Totalt 13:04 h inkl 4:35 h tävling (2 st), 53 min h A3 (hårt) och 37 min A2. Ingen styrka.

Kommentarer: Tempo-SM gick bra och jag cyklade bra för att vara mig med 42.3 km/h i snitt i fem mil, problemet var att de flesta cyklisterna var bättre än mig. Ränneslättsturen gick lite sämre, det märktes att jag hade tävlingsovana. Men känner/tycker ändå att jag höjt mig en nivå i cyklingen jämfört med förra året. Veckan i sig blev som vanligt sedan Astrid föddes fullspäckad med kvalitet. Vilar dock inget, sover för lite och stressen över allt akut som måste göras på huset håller på att äta upp mig. Kämpa Erik!

Träningsintensiteter (jag kör sällan med pulsklocka, men vet ofta ungefär vad jag har i puls, eller så är det skattad ansträngningsnivå):
A1: 60-75 % av maxpuls (distansträning, fikatempo)
A2: 75-85 % av maxpuls (halvhårt, på eller strax under långloppsfart)
A3: 85-90 % av maxpuls (tröskelintervaller, t ex 3 st 10 min-int)
A3+: 90- %- av maxpuls (svettigt, t ex 5 st 3 min-int eller tävling upp till en halvtimme)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Träningsdagbok vecka 26 – 13:04 h i Borås, Södertälje, Stockholm, Uppsala och Eksjö

  1. Carro skriver:

    Hejsan!

    Jag tänkte nu skaffa mig ett par rullskidor, har endast testat en gång och är nu biten, jag undrar om du har några tips på tex vilken sort och så? 😀

Kommentarer är stängda.