5000 meter SkiErg på 18.17 min

5000 meter SkiErg. Jämna och fina splits.

5000 meter SkiErg. Jämna och fina splits.

Tre dagar mycket familjetid, lite datamaskinstid och hyfsat med träning verkar ha gjort gott för formen. Efter att ha varit i Aplared och tagit långfrukost och jagat Idas föräldrars förrymda kor gick jag ner i källaren för lite SkiErg innan lunch.

Jens Essbach är en häftig tysk. Han blev 202:a i Vasaloppet förra året och vi träffades för första gången i Ramsau i höstas. Han är totalt GALEN i svensk skidåkning. Han kände igen mig från min blogg (Google Translate) och kunde alla svenska stafettupställningar i mästerskap från tidigt 80-tal och framåt. Spoky! Det var kul att ses dagen innan König igen!

Jens Essbach är en häftig tysk. Han blev 202:a i Vasaloppet förra året och vi träffades för första gången i Ramsau i höstas. Han är totalt GALEN i svensk skidåkning. Han kände igen mig från min blogg (Google Translate) och kunde alla svenska stafettupställningar i mästerskap från tidigt 80-tal och framåt. Läskigt! Det var kul att ses dagen innan König igen!

Det blev årets första 5000 m-test. Och äntligen kände jag mig inte så där trött och seg jag varit under en period. Tiden blev 18.17 min, 16 sekunder från personbästa. Vanligtvis kör jag på motstånd 6, men denna gång på 7:an.

Jag har kört 5000 m på tid 16 gånger sedan 16 mars 2011 och detta var den 3:e bästa tiden. Å andra sidan har jag istället kört tusingar vissa gånger vissa gånger jag varit i toppform, men detta var hur som helst ett gott tecken. Skönt!

I eftermiddag blir det långpass i Borås med Martin Josefsson och i morgon test av spåren i Ulricehamn med Kungen af Skåne: Rickard Bergengren.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.