Dagens 4

 1. Det har varit rullskidstävlingar i Sollefteå i helgen. Arrangören verkar försöka slå världsrekord i svåråtkomliga resultatlistor, så min nyfikenhet ledde till att jag ringde Sveriges Mr. Rullskidor Tobias Westman i morse. Han gav en halvtimmes rapport om det mesta och dessa resultat från herrklassen fick jag ur honom:
  Dag 1, 5 * 4,5 km F på rullskidbanan
  1) Anders Svanebo
  2) Tobias Westman (1 s efter)
  3) Robin Norum
  Backrace ca 4 km
  1) Robin Norum
  2) Erik Silver
  3) Marcus Johansson
  4) Philip Askeroth
  5) Tobias Westman
  (Svanebo var tvungen att jobba och ställde inte upp)
 2. Jag och Oscar Bergenholtz

  Jag och Oscar Bergenholtz

  Astrid hade sitt andra 1-årskalas på fyra dagar igår med 22 gäster hemma oss. Efter försvarliga mängder tårta, kakor och bullar gav jag mig ut och stakade på 3 mil med Oscar Bergenholtz. Bra fart på den killen. Det var tidvis högt tempo, men det var inte förrän jag stötte i roten av backen mellan Sandhult och Bredared som han flög av. I de korta branta backarna var t o m Oscar aningen före. Bra Oscar! Erik Thiberg var med delar av turen på sin kaxigt sexiga retro-MTB. Detta var avslutningen på en bra träningsvecka, som för 5:e veckan i rad innehöll ca 10 timmars träning med relativt mycket intensitet.

 3. Vill du utmana Petter Northug och Alexander Legkov i bänkpress? Detta gick nyligen att läsa på sweski.com: Sedan följde bänkpress med 60 kilo på stången och flest gånger upp vann. Legkov började och grejade 25 repetitioner. Northug hejades på av en stor publik, men stannade vid 24 och därmed blev det Alexander Legkov som stack av med segern.
 4. Framtidens träning, fast med rullskidor? Läs mer här. Jag vet att Westman också experimenterade med fallskärm i sin träning för typ 10 år sedan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens 4

 1. Robert skriver:

  Nämen är herr Wickström pomolog också? 😉

  • Erik Wickström skriver:

   Lite grann måste man ju kunna om fruktträd 🙂 Tyvärr har körsbärsträdet inte fått tillräckligt med kärlek och behöver bytas ut. Annars mår äpplena, flädern, hallonen och rabarbern prima!

Kommentarer är stängda.