Tippa Jönköping Open Rollerski 2013

Gästbloggaren Johan Palmér uppmanar härmed läsarna att tippa rullskidstävlingen Jönköping Open Rollerski på lördag. Anmälningslista finns här.

På lördag är det dags för sprudlande fartfest när sverigeeliten på rullskidor bjuder in till föreställning. Med lite lätt överdrift kan man säga att det är det häftigaste som hänt runt Rådhusparken sen danskar och svenskar 1439 kom fram till att avsätta polacken Erik av Pommern.

Karl-Johan Westberg

Karl-Johan Westberg vid SM i Halmstad i juli

Hur som helst så är det hög tid att tippa pallen så här några dagar innan. Eftersom spåkulan är slängd på tippen efter otaliga fall av falska förhoppningar så fick ja göra som jag gjort hundra gånger tidigare när jag misat miljonerna på V75, nämligen ta till badkaret. Jag tappar upp vattnet och häller i min hink badankor och låter racet börja. Efter ett herrans kacklande innan start så fick ja till slut iväg fältet. Dom radade upp sig på ett långt led direkt  vilket tyder på ett våldsamt tempo.

Längst fram kunde man se Ski Team Syd-åkarna borra för glatta livet. Duon Westberg/Johansson höll tempot upp första varvet innan tätklungan var fastställd. Farten exploderade strax innan första spurtpriset som vanns av Westberg. Duon fortsätter dunka på och åkare efter åkare ställs av i kvällssolen. Andra spurtpriset tar Marcus ohotad och sista kvarten består av motiverad hård förning av duon Westberg/Johansson men Westman är listig som en räv och högst maxfart är det som vinner en långspurt på Jönköpings gator och att gå ifrån på en platt bana kräver också hög maxfart eller Pro på promenad genom avspärrningar men låt oss hoppas att rå styrka och hjärta får avgöra.

Mitt tips inför Jönköping Open Rollerski 2013.
1:a Tobias Westman
2:a Marcus Johansson
3:a Karl-Johan Westberg

Lämna ditt tips i kommentatorsfältet och låt uppsnackat börja. Den som sätter alla 3 rätt ska få min gula Blodomlopps-t-shirt. Vi syns i Vättern efter loppet!

/Johan Palmér – Anktipsare.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Tippa Jönköping Open Rollerski 2013

 1. Erik Wickström skriver:

  1:a Marcus Johansson
  2:a Karl-Johan Westberg
  3:a Emil Ekman
  17:e Johan Palmér
  /Erik W

 2. Arvid öhrn skriver:

  Har den gula blodomlopps t-shirten gjort under 40 på milen? Annars kvittar de….

  /Arvid, team KKW

Kommentarer är stängda.