Per Löwendahl – bästa Tullenbackenintervallssällskapet

Jag och Per Löwendahl vid foten av Tullenbacken. Det var våldsamt varm i långa tights idag, men vad gör man inte som pryltestare!

Jag och Per Löwendahl vid foten av Tullenbacken. Det var våldsamt varmt i långa tights idag, men vad gör man inte som pryltestare! Triac 2.0 är för övrigt vansinnigt styv, stor skillnad mot 1.0.

Per Löwendahls semester är slut, vilket är goda nyheter för mig. Det innebär nämligen att vi återigen kommer att köra rullskidsintervaller en gång i veckan i Borås. Han bor i Göteborg och jobbar i Borås, så vi kan träna tillsammans direkt efter att han har slutat vid kl 16.30. Det passar mig utmärkt, så jag kan vara hemma redan typ kl. 17.45. Många gemensamma träningar inom olika konditionsidrotter är kl 18, alltså mitt i middagstid. Jag får nog vänta tills Astrid eventuellt själv följer med på dessa aktiviteter innan jag regelbundet tränar på dessa tider igen.

Hur tänkte det företaget lansera snygga kläder i Sverige?

Hur tänkte det här företaget lansera snygga kläder i Sverige? Saxat från Sportfack

Hur som helst är Per Löwendahl en perfekt sparringpartner. Vi pratar aldrig i telefon mellan träningspassen, så idag när vi inte hade sett varandra på över en månad blev uppvärmningen längre än vanligt. Per är Norgeromantiker (älskar allt som har med Norge att göra, kör norska skidlopp och drar med familjen på semestrar i Norge), så jag kunde impa lite genom att ha varit i vårt västra grannland förra veckan.

Tullenbacken går svagt uppför hela vägen och det blir ungefär 70 procent stakning med frånskjut och 30 procent diagonalåkning när jag som igår körde med Elpex-4:or. Jag satte nytt pers med 3.01 min i snitt, Per var i snitt 2 s efter på sina Elpex-3:or.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Prylar, Rullskidor, Träning och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Per Löwendahl – bästa Tullenbackenintervallssällskapet

 1. Christian skriver:

  Ser härligt ut. Stavarna verkar fina. Vilken längd har du på dem? 157? Hur upplever du skillnaden mot 2-3cm längre stavar? Fördelar-nackdelar?

  • Erik Wickström skriver:

   Japp, mina stavar är 157 eller 157,5 cm. Jag är 187 cm och gick förra året upp till 160 cm, men nu är jag tillbaka på 157 cm. Det funkar bäst för mig. Jag blev för muskulärt utmattad och fick sämre teknik av för långa stavar.

 2. Christian skriver:

  Ok intressant. På vilket sätt blev tekniken lidande? Tog armar och axlar mer stryk än mage vid stakning? Är själv sugen att testa gå ner ett par cm.

 3. Christian skriver:

  Tack för ditt svar och video. Det syns vid 2:35 att du får lyfta händer väl långt för att inte ta i snön för tidigt.

  Vid mina stavar slutar remfästet vid axelns knöl på framsidan om jag står rakt och håller staven bredvid. På din video ser det ut som staven är längre.

  Kör så det ryker 🙂

 4. Christian skriver:

  Om du ställ dig rakt och håller en stav vid din sida. Hur långt kommer remfästet då? Någon cm över eller under din axelknöl (framsida axel)? Tycker att din teknik i år ser grymt bra ut.

  Mvh

Kommentarer är stängda.