Bra midsommar

Vår marina flotta består av en SUP, en kanot och en båt. Som träning föredrar jag SUPen, men för fikautflykter är kanot bra, med att ro i båten som tvåa. Vi satte precis på en 4-hästars Mariner på Askeladen, men det är ju fusk.

Vår marina flotta består av en SUP, en kanot och en båt. Som träning föredrar jag SUPen, men för fikautflykter är kanot bra,samt att ro i båten. Vi satte precis på en 4-hästars Mariner på Askeladden, men det är ju fusk.

Min hittills länga SUP-tur...

Min hittills länga SUP-tur…

Vi har varit i Aplared i midsommar. Vår stuga där vi bor till och från på sommaren ligger bara knappt 2 km från Idas föräldrars hus/gård och där bodde Idas två systrar med familjer i helgen. Sex barn mellan 1 och 4 år och kusinerna har väldigt roligt ihop. Det är fantastiskt att se dem ha så kul tillsammans. Förutom Idas föräldrar har även svärmors kusin Jane med sin man Pontus varit med på firandet.

...blev också första gången jag klarade att hålla 8.0 km/h i snitt.

…blev också första gången jag klarade att hålla 8.0 km/h i snitt.

Midsommarjoggen drygt 4 km kuperad grusväg (Loftsdalsrundan, 60 m totalstigning, med start och mål i stugan) gick av stapeln för tredje gången. För att lösa logistiken körde vi först en damstart med Ida och hennes syster Erika och därefter herrstart med mig och svågern Nille. Erika (24.39 min) satte Ida (27.28 min) på plats medan jag sopade hem bucklan i herrklassen, på nya banrekordet 13.58 min (3.29 min/km). Nille hade 18.45 min.

Stående paddling bra träning

Första timmen lugnt, sedan A2 sista 17 min med fullt blås sista minuten. Pulsen nådde inte maxpuls igår, men tidigare har jag varit upp en bra bit över 90 procent. Generellt kommer jag upp bra i puls, men inte riktigt som löpning, rullskidor etc.

Första timmen lugnt, sedan A2 sista 17 min med fullt blås sista minuten. Pulsen nådde inte maxpuls igår, men tidigare har jag varit uppe en bra bit över 90 procent. Generellt kommer jag upp bra i puls vid stående paddling, men inte riktigt som löpning, rullskidor etc.

Därefter cyklade jag och Åsa (de andra tog bilen) till dans kring stången i Rångedala, drygt två mil bort. Astrid satt i barnstolen på cykeln. Jag gillar att träna på det sättet. Astrid uppskattar det, vi får vara tillsammans och jag bygger in styrketräningen i konditionsträningen – i likhet med barnvagnslöpning, rullskidåkning på 4:or, simning med paddlar med mera.

På midsommardagen blev träningspasset SUP, stående paddling. Det är min nya favoritträningsform. Det är skonsam konditionsträning som påminner om stakning, samtidigt som det är en enorm utmaning för bålstyrkan och man får se naturen. Det är jätteroligt att paddla runt och utforska Såken, en sjö vars led runt är 17 km. Att springa runt den med lugn första halva och halvsnabb avslutning blir dagens pass.

 

 

 

 

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning, Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bra midsommar

  1. Nille skriver:

    Ser mig som den moraliska vinnaren…

Kommentarer är stängda.