Rickard Bergengren visar fin form

hudläkare kör man ju inte bar über så ofta i solen. Särskilt om man måste hamna på bild som välsvarvade Daniel Abrahamsson, aka Traddarn

Med en mor som är hudläkare kör man ju inte bar über i solen så ofta. Särskilt inte om man måste hamna på bild som välsvarvade Daniel ”Traddarn” Abrahamsson, längst till vänster.

För andra veckan i rad blev ”Per Löwendahls och mitt” intervallpass välbesökt. Kl 16.30 på onsdagar vid Shell i Viared kanske blir standard i höst. Dock på 3:or eller 4:or framöver, och inte nästa vecka för då kan jag inte. Men sen!

Idag körde vi 5 st 3 min-intervaller med 2 min vila och Rickard Bergengren hade laddat för  passet hela veckan. Han hade tonvis med ”overskudd”, var heltaggad och snackade om ”Slakten i Viared” redan på uppvärmningen. Och på första intervallen kom han som skjuten ur en kanon. Daniel ”Traddarn” Abrahamsson tog rygg, men jag tyckte det gick för snabbt. När Rickard släppte upp Traddarn gick det lite långsammare, så jag lyckades vara med de båda när 3 min hade gått. Vi hade lucka ner till Löwendahl och Z.

Andra och tredje intervallen var Rickard lika glödhet och låg solo ett par minuter innan vi kom ikapp. På fjärde hade han mattats av lite, men tog fortfarande hårdast och längst förningar. Sista intervallen gick uppför, så då kunde jag skicka av honom med ett väl avvägt ryck. Då lyckades dock Traddarn hänga med som gubben i lådan och det var precis att jag tryckte till honom i spurten på krönet.

Sammantaget hängde jag med Rickard på de fyra första och var t o m före på sista, men han var klart starkast idag. Visserligen hade han aningen snabbare 2:or och jag höll igen ett par procent med tanke på Alliansloppet på lördag, men hade det varit race idag hade nog Rickard blivit en svår nöt att knäcka.

Vinn startplats i nästa års Allianslopp
I november förra skrev jag för första gången om appen RaceONE där man kan följa deltagare live i lopp och nu har de släppt appen och börjar direkt med en tävling under Alliansloppet. Kul initiativ tycker jag som gillar nyheter i vår underbara sport. Här är grundaren Marlene Sjöbergs (tidigare allsvensk fotbollsspelare och sambo till min tidigare adept Johan Kanto) egna ord:

”RaceONE är appen där du som deltagare har möjlighet att låta familj och vänner följa dig LIVE under loppet och se vart du är i en karta, se hastighet, förväntade måltider och splittider etc. Nu har du chansen att vinna en startplats i nästa års Allianslopp genom att vara en av fem deltagarna som har flest som följer dig live i appen.

Appen är gratis och finns för iPhone och Android och det du behöver göra är att ladda ned appen, anmäla dig på loppet och sen är det bara att sprida till vänner och bekanta att de skall följa dig. Appen kommer själv att sköta start och målgång automatiskt, men det är viktigt att du kommer ihåg att max en timma innan loppet aktivera gps-trackingen i appen. Detta gör du genom att starta appen och GÅ IN PÅ LOPPET – sen är det bara att minimera appen/låsa mobilen och fokusera på loppet. Lycka till!

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.