Trevligt men segt i Piggen

En helt vanlig bild från flygplatsen i Barcelona

En helt vanlig bild från flygplatsen i Barcelona

Då var lägret igång. Jag kom sent igår och transfern i Barcelona var tight. Som jag misstänkte så hann inte bagaget med. STORT tack till Magnus ”Ölme” Eriksson som var på ön fram till idag och lånade ut rullskidsutrustning: ett par alldeles för stora skidskor, Skigo-3:or (verkar rulla ungefär samma eller någon promille snabbare än Elpex-3:or) och stavar i lagom längd. Och tack till Kalle Grävling som lånade ut korta tights och handskar. Hjälmen hade jag i handbagaget och tröja behövdes inte. Cola blev sportdryck och Snickers blev barer.

Mallorca största stigning
Passet idag var att staka uppför ”Piggen” (Puig Major) så fort som möjligt. Det är den största stigningen på Mallorca. Inte lika brant och inte lika vacker som ”Kobran” (Sa Calobra), men väl 815 höjdmeter på 14,4 km. Starten var inte vid ”passskylten” utan istället i rondellen ca 50 eller 100 m tidigare och mål var precis innan tunneln, i fall ni vill testa.

IMG_4043Jag hade tiden 1:04:15, snittfart 13,4 km/h. Tyvärr får jag inte säga hur det gick för de andra. Jag förstår att det finns ett stort intresse att veta hur det gick för Johan Olsson och jag vet exakt vilket tid och placering han fick, men Magnar Dalen vill inte att jag kommunicerar det så det ska jag inte göra.

31 s från pers förra veckan
11 minuter hängde jag med storåkarna i alla fall. Men jag kände ganska tidigt att jag inte hade dagen. Eller rättare sagt, att mitt träningstillstånd inte är speciellt bra. Överkroppen orkar inte riktigt trycka på och jag hade nog relativt låg medelpuls. Med tanke på att de andra hade betydligt trögare nya Swix-3:or borde jag hänga med betydligt längre, särskilt eftersom lång uppförsstakning är lite av min paradgren.

Träningen har inte gått så bra efter Alliansloppet och på bara en månad känner jag att jag tappat mycket. Jag körde förresten ett 5000 m-test på SkiErgen förra veckan och var med 17.55 min på nya maskinen 31 s från pers. Det är mycket, det vet alla som kör SkiErg regelbundet. Det går att tappa en del på en månad, men det går också att ta igen det ganska snabbt!

Snart blir det nya, hårda och trevliga pass med bröderna Aukland och de andra. Det är varmt och skönt här och ikväll kommer kanske väskorna.

Jerry Ahlrin och Magnus Larsson från Alliansloppet på toppen vid Puig Major-stigningen

Jerry Ahlrin med sitt blå Suunto-pulsband och Magnus Larsson (chaufför för dagen, jättetack för det) från Alliansloppet på toppen vid Puig Major-stigningen

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.