Borås SK KM-publik

Jörgen "Idde" Håkansson, Rickard Bergengren, Magnus Sjöbjär, Daniel Abrahamsson

Jörgen ”Idde” Håkansson, Rickard Bergengren, Magnus Sjöbjär och Daniel ”Traddar’n” Abrahamsson i samband med Borås SK:s KM 2016

Fredrik Rosén, Magnus Sjöbjär, Jonas Hagberg

Fredrik Rosén, Magnus Sjöbjär, Jonas Hagberg

Veckan efter Vasaloppet tränar jag aldrig speciellt mycket. Jag är ganska ska tom på både mental och fysisk energi. 2 timmar har det blivit hittills i veckan, en timme skejt med Colting på Hestra och en timme skejt på skidstadion för att kolla på Borås SK:s klubbmästerskap (det dubblade nog min dos skejt i vinter).

Traddar'n gör segergest med 200 meter kvar

Traddar’n gör segergest med 200 meter kvar

Borås SK:s KM gick i torsdags, men det är för tight inpå Vasaloppet för mig. Jag har kommit fram till att jag ogillar att höja pulsen ca 5-6 dagar efter Vasaloppet. Och efter långlopp på 4 mil som går på en söndag kör jag aldrig någonting hårt på måndagen eller tisdagen. För mig har det funkat bra med att nästan alltid ha 1,5 dags vila från puls över 75 procent av max per en timme tävlingstid. Alltså 3 dagar vid långlopp på 2 timmar och 6 dagar vid långlopp på 4 timmar.

På söndag kör jag kanske Hestra IF:s klubbmästerskap, 6 km klassiskt.

Bilderna tog jag med mobilen.

Borås SK KM 2016. Fr v Jonas Hagberg (3:a), Daniel Abrahamsson (1:a), Rickard Bergengren (2:a)

Borås SK KM 2016. Fr v Jonas Hagberg (3:a), Daniel Abrahamsson (1:a), Rickard Bergengren (2:a)

Daniel Abrahamsson vann det 6 km långa loppet. Jag tror Rickard hängde med ca 3-4 km, men tappade sedan rejält. Jag såg själv när han flög av med besked och fick ta en patenterad "mikrovila" i en backe. Helt enkelt att pausa stakningen några sekunder och stå still i "sax-läge". Rutinerad av världens för närvarande näst bästa skåning i Vasaloppet. Han rådde inte på Linus Larsson, som dock inte tävlar för en skånsk klubb.

Daniel Abrahamsson vann det 6 km långa loppet. Jag tror Rickard hängde med ca 3-4 km, men tappade sedan rejält. Jag såg själv när han flög av med besked och fick ta en patenterad ”mikrovila” i en backe. Helt enkelt att pausa stakningen några sekunder och stå still i ”sax-läge”. Rutinerat av världens för närvarande näst bästa skåning i Vasaloppet. Han rådde inte på Linus Larsson, som dock inte tävlar för en skånsk klubb.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Skidor, Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.