Sjömarksloppet 2016 the story

Affischen för Sjömarksloppet 2016 är en bild som Ida tog vid starten av första upplagan, 2012. Jag är på mitten av bilden och sneglar på blivande segraren Karl Borgö. Jag har för övrigt tagit starten tre gånger av tre. På bilden syns även Traddarn med hans biceps och Olle Häggdahl.

Affischen för Sjömarksloppet 2016 var en bild som Ida tog vid starten av första upplagan 2012. Jag är på mitten av bilden och sneglar på blivande segraren Karl Borgö i randigt linne. Jag har för övrigt tagit starten tre gånger av tre. På bilden syns bl a även Traddarn (snart vadoperation för honom) med hans biceps samt Olle Häggdahl.


Catharina Ramhult blir 50 år i höst. Hon slutar aldrig att imponera. Inget bra tid för att vara henne igår, 42.01 min, men seger. Få 50-åringar som rår på henne.

Catharina Ramhult blir 50 år i höst. Hon slutar aldrig att imponera. Inget bra tid för att vara henne igår, 42.01 min, men seger i damernas huvudklass. Få 50-åringar som rår på henne.

Resultat Sjömarksloppet 2016 finns här. Jag blev 4:a på 35.17 min, 1.08 min efter täten.

Målgång på Sjömarkens IF:s konstgräsplan. Här har jag gjort många fotbollsträning med varm saft. På den tiden var det en grusplan.

Målgång på Sjömarkens IF:s konstgräsplan. Här har jag gjort många fotbollsträningen med varm saft. På den tiden var det en grusplan.

Som jag jag tidigare nämnt på bloggen gick löpformen på två veckor från otroligt obra till helt okej. Det gjorde att jag satte upp en målsättning att landa mellan mina tider från 2012 (35.55 min) och 2015 (34.43 min). Det blev en sekund bättre tid än så. Brukar ha hyfsad koll på formen.

Hela passet inkl uppvärmning skulle bli det längsta sedan jag vet inte när. Så även om det kändes bra och jag gärna hade värmt upp extra länge så nöjde jag mig med 3,5 km plus ett par stegringslopp och dynamisk stretchning.

Filip Johansson sprang på 38.58 min

Filip Johansson från Hestra IF sprang på 38.58 min

Starten tog jag i vanlig ordning och lade mig sedan sist i den fyrmannaklunga som snabbt bildades. Det kändes OK och när vi låg i 3.15-3.20-fart på platten var det under kontroll. Men när blivande 2:an Erik Karlsson höjde farten vid ca 1,3 km kände jag att det inte gick att följa. Han drog sedan allt vad jag såg (hade ögonkontakt med täten största delen av första 7 km) förutom ca 100 m vid spurtpriset. Och även om Erik slog av lite så drog han för snabbt för att jag skulle ens tänka på att försöka hänga med en kilometer till.

I täten blev det sedan spurtuppgörelse. De sprang rikigt bra. Markus Jönsson vann. Båda borde klara 1.12 i Göteborgsvarvet till helgen med samma form. 3:an Jakob Böhm och därefter jag sprang i mål utan någon nära framför eller bakom.

Ellen Niklasson heter möjligtvis något annat i efternamn nuförtiden. Men det var i vilket fall som helst otroligt kul att träffa min gamla klasskompis från 1:an till 9:an. I 6:an "hade jag chans" på hennes kompis Åsa Svensson i några veckor. I 4:an hade jag chans på Anna-Maria Sundbye i två veckor. Det var min skörd på mellanstadiet. Man gjorde ju egentligen inget ihop, men det där med att ha chans på var ju ett spännande fenomen.

Ellen Niklasson heter möjligtvis något annat i efternamn nuförtiden. Men det var i vilket fall som helst otroligt kul att träffa min gamla klasskompis från 1:an till 9:an. I 6:an “hade jag chans” på hennes kompis Åsa Svensson i några veckor. I 4:an hade jag chans på Anna-Maria Sundbye i två veckor. Det var min “chans-skörd” på mellanstadiet. Man gjorde ju egentligen inget ihop, men det där med att ha chans på var ju ett spännande fenomen.

Jag fick göra mitt eget lopp och jag tyckte det gick bra. Höll hyfsat och med tanke på en snittpuls på 89 procent så höll jag inte igen direkt. Med tiden 35.17 min måste jag vara nöjd med tanke på att jag bara kört tre intervallpass löpning på över ett halvår och dessutom inte sprungit så långt som 13,5 km på lika lång tid vad jag kan minnas. (Uppdaterat: 24 april sprang jag ju 18 km, innan dess 21 juni 2015 senast längre än 13 km, då 18 km.)

Tack alla som hejade, inklusive min mor och mina barn. Och tack Erik Thiberg för lite dricka vid 5 km. Sjömarksloppet är verkligen ett trevligt event som jag varmt rekommenderar.

Data från Polar V800

Tid: 35.18 min (35.17 min officiell tid)
Sträcka: 9.95 km
Snittfart: 3.33 min/km
Totalstigning: 125 meter (ca 2,5 km stig/grusväg/gräs, resten asfalt)
Snittpuls: 167 (89 procent)
Maxpuls: 175 (93 procent)
Snittstegfrekvens: 180

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i tävling (sedan juli 2012), Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Sjömarksloppet 2016 the story

  1. Johannes skriver:

    I mina ögon – sjukt bra tid och sjukt bra sprunget. Lycka till på Varvet!

  2. Erik Finnskog skriver:

    Kul att löparomen är på uppgång! Varvet på Lördag? Glömde du skriva om vem som vann?? 😀

  3. Erik Wickström skriver:

    Tack båda! Hoppsan, missade vinnaren. Nu tillagd i texten. Som sagt grymt bra vinnartid.

Kommentarer är stängda.