WeMeMove-test

Precis innan jag drog iväg på semesterresor kom en uppsättning WeMeMove hem för test. Självklart stack David Höglund (som då besökte oss) och jag ut samma kväll, runt 22-tiden, för att testa. Intressant med att åka några minter och få feedback på tekniken. Jag återkommer om detta när jag testat mer och fått bättre förståelse för appen.

WeMeMove

WeMeMove

Förmodligen kommer jag också att börja använda detta på vissa av mina tekniklektioner. Ska bli spännande. För flera år sedan var på SICS kontor i Kista och testade en betaversion. Nu har de kommit längre, framförallt med användarvänligheten i appen.

Då här skriver utvecklarna själva på sin hemsida.

WeMeMove är ett träningshjälpmedel för skidåkare som vill utveckla sin åkteknik inom längdskidor. Den består av en app i din smartphone och ett specialutvecklat pulsbälte med rörelsesensorer som vi kallar Sensorbälte som du bär runt bröstet. Men där slutar likheterna med andra träningsappar på marknaden. WeMeMoves magi sitter i den sofistikerade rörelsesensorn i bältet och mjukvaran som tillsammans mäter och analyserar hur du rör dig. Informationen omvandlas sedan till konkreta insikter och träningstips på hur du kan förbättra din skidteknik i längdskidor, och allt detta sker i realtid.

Så här kan det se ut efter ett test på några minuter.

Så här kan det se ut efter ett test på några minuter. Det är dock inte från David eller mig.

Rätt klädsel för rullskidåkning

Rätt klädsel för rullskidåkning

David siktar på Vasaloppet igen efter en paus på 10 år

David siktar på Vasaloppet igen efter en paus på 10 år

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.