Mitt tävlingsschema i vinter

Så här ser mitt preliminära tävlingsschema ut i vinter. Jag längtar redan!

 • 7 jan – Camp Ripan-loppet, Kiruna. 40 km K.
 • 14 jan – Skistart.com Skimarathon, Långberget. 42 km K.
 • (helgen 21-22 jan hjälper jag till med världscupen i Ulricehamn, inget lopp)
 • (helgen 28-29 jan håller jag ett läger i Grövelsjön, inget lopp)
 • (helgen 4-5 feb ska Ida ha tjejhelg, förmodligen inget lopp)
 • 12 feb – Västgötaloppet, Ulricehamn. 42 km K.
 • 18 feb – Borås Ski Marathon, Borås. 42 km K.
 • 22 feb – Tranemo Midnight Skimarathon, Tranemo. 42 km K.
 • 5 mars – Vasaloppet, Sälen/Mora. 90 km K.
 • 24 mars – Veteran-SM i Borås, i fall någon distans går på fredagen. Åker bort lör-sön.
 • 15 april – Nordenskiöldsloppet, Jokkmokk. 220 km K.
Så här såg upploppet ut i Skinnarloppet 2016. Oscar Persson vinner före Dan Moberg, Erik Wickström, Andreas Holmberg och Lars Suther. Foto: Bjørn Dählie Ski Challenge.

Så här såg upploppet ut i Skinnarloppet 2016. Oscar Persson vinner före Dan Moberg, Erik Wickström, Andreas Holmberg och Lars Suther. 3:e-platsen i Skinnarloppet var ett av mina bästa lopp förra säsongen. Foto: Bjørn Dählie Ski Challenge.

Som det ser ut nu kommer jag alltså att första gången sedan starten 2015 inte satsa på den svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge, som i vinter bytt namn till Skistart.com Ski Challange. Första året var jag 6:a i cupen, i vintras 4:a. Två mycket bra resultat för att vara mig som jag är lite stolt över.

Första loppet i cupen, AXA Ski Marathon, missar jag pga att jag är i Kiruna. Jag skulle potentiellt kunna åka Skinnarloppet 19 feb istället för Borås Ski Marathon för att få 4 av 5 lopp som räcker för sammandraget. Men det kan nog vara så att jag vill stanna hemma och inte resa upp till Dalarna den helgen.

Generellt fortsätter jag att dra ner på lopp. Förr om åren tävlade jag väldigt mycket mer. Nästa säsong kommer jag nog inte att tävla mindre, men kanske fler lopp på hemmaplan. Jag älskar att tävla, det är det bästa med skidåkningen. Men jag uppskattar också när man slipper sova borta för att tävla.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.