Naturskidåkning kring Torpa stenhus

Bergamossen 28 mars 2018

Bergamossen 28 mars 2018

15 km-runda på mossar, ängar, åkrar, sjöar och korta skogspartier. Skejt på skaren. Åkte förbi Torpa stenhus längst bort.

15 km-runda på mossar, ängar, åkrar, sjöar och korta skogspartier. Skejt på skaren. Åkte förbi Torpa stenhus längst bort. Med appen Topo GPS.

Igår blev det en ny fin skidtur ute i det fria. Denna gång höll skaren. Det var även några centimeter nysnö överest som gjorde underlaget kanon.

Jag försöker hålla mig i kanterna på sjöarna. Det syns på kartan. Skidåkning på sjöar är otroligt fint. Kanske bäst med inslag av andra underlag.

Jag försöker hålla mig i kanterna på sjöarna. Det syns på kartan. Skidåkning på sjöar är otroligt fint. Kanske bäst med inslag av andra underlag.

Jag hade hittat några stora mossar väster om Torpasjön mellan Dannike och Länghem kartan. Därifrån hittade jag även sjöar, ängar och åkrar som gjorde att det blev en kanonfin tur på ca 15 km.

Visst har det gått att åka så här i mars i Borås tidigare, men det är ovanligt. Och jag själv har inte upptäckt den verkliga tjusningen förrän i år, även om jag såklart uppskattat skarskidåkning tidigare. Visst, ska man köra ett högintensivt pass är preparerade spår att föredra. Men annars är det ju ut i naturen man ska när vi nu har gott om snö.

Skejt vid skare, annars klassiskt på turskidor! Det bästa med åkningen tycker jag är kombinationen av mosse, sjö, äng, åker och korta skogspartier. Sjuhäradsleden var en rolig och spännande grej att göra, men att skejta på skaren i solsken är mer njutbart.

Något jag kom på när jag parkerade bilen var att det var samma mosse som landslagsskidåkaren Karl-Johan Westberg och jag sprang på ihop en sommar. Vi cyklade dit från Aplared och i sann skidåkaranda cyklade han med joggingskor och thermobelt.

Torpa stenhus på vintern

Torpa stenhus på vintern

Den mössan hade jag när jag var liten. Bergamossen mellan Länghem och Dannike.

Den mössan hade jag när jag var liten. Bergamossen mellan Länghem och Dannike.

Ibland behöver man ta sig igenom kortare skogspartier

Ibland behöver man ta sig igenom kortare skogspartier

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.