Cykling på Ingarö – och 100 km på SM i sommar

Föreläsning för Stockholms skidförbund

Föreläsning för Stockholms skidförbund

Det gick fint på föreläsningen på Odenplan för Stockholms skidförbund i måndags. 75 av 75 platser bokade och jag fick prata i 2 timmar. Jag sålde även 14 av 16 medhavda exemplar av min bok Smart konditionsträning, så det var skönt att ha lite lättare packning på hemvägen.

Några av åhörarna kände jag igen från tidigare klubbar och företag jag coachat. Det var även en Wickström Coaching-adept på plats. Det blev flera trevliga pratstunder både före och efter föreläsningen.

Det var på kvällen så jag hann varken åka tåg eller flyga hem. Och att sitta i bil till och från Stockholm undviker jag helst. Istället övernattade jag hos gästvänliga Olof Ekberg (som kontaktade mig gällande föreläsningen) i Hästhagen nära Hellasgården i Nacka. Väldigt mysigt hus och jättetrevligt område nära stan. Jag blir ofta imponerad över hur många träningsvänliga grönområden det finns relativt centralt i Stockholm.

Niklas Bergh är lika lång som mig när han lyfter på hjälmen

Niklas Bergh är lika lång som mig när han lyfter på hjälmen

2007 och 2018
Jag cyklade till stationen och tog tåget till Stockholm direkt efter dagislämning i måndags. Och föreläsningen var inte förrän på kvällen. Så på eftermiddagen hann jag ta en cykelpass på 75 min tillsammans med min pod-kollega Niklas Bergh. Vi gör Lagom kondition ihop, som tidigare hette Vasaloppet Lagom. Det är flera tusen som lyssnar på varje avsnitt, vilket känns jättekul. Han ska göra Klassikern och jag ska springa 100 km asfalt under SM-veckan i Helsingborg i juli. Lyssnarna får följa oss och vår träning, med tips för klassikergrenarna.

Niklas och jag cyklade en runda som bland annat gick på Ingarö, där jag bara satt min fot en gång tidigare. Det vid en rullskidtävling 2007. Vår kompis Per Forsberg hälsade på när vi bodde i Uppsala. Per skulle tävla och jag följde också med. Från mars 2006 till december 2009 varken tränade (mer än enstaka pass) eller tävlade jag på skidor eller rullskidor, så jag rosade inte direkt resultatlistan i den tävlingen.

Men jag träffade tre riktigt trevliga killar från Nacka-Värmdö SK där samt vid Vålårullen/Vålåtrampen våren efteråt: Olof, Mattias och Andreas. Hade jag inte träffat Olof Ekberg vid det tillfället hade jag kanske inte heller föreläst i måndags. Så det var lite lustigt att jag cyklade på just Ingarö samma dag.

Niklas Bergh och jag cyklar på Ingarö. Hör hur det gick i kommande avsnitt av podcasten Lagom kondition

Niklas Bergh och jag cyklar på Ingarö. Hör hur det gick i kommande avsnitt av podcasten Lagom kondition

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.