Löpteknik på löpband

Så här såg det ut när jag sprang i söndags. Jag skulle kunna skriva en uppsats om vad jag anser om löpteknik, men starkt förkortat tycker jag faktiskt att det ser okej ut.

Generellt tycker jag löpband på gym är väldigt bra

Generellt tycker jag löpband på gym är väldigt bra

Foten landar ganska plant (ej på framfoten, ej på hälen). Foten är på väg tillbaka när den landar. Hälen når en hög position bakom kroppen. Steget är lite grann som ett hjul. Armrörelserna är ganska små och inte så yviga. Höften/rumpan ramlar inte ner allt för mycket.

Sedan finns det såklart alltid mycket att jobba på. Kom gärna med feedback, det är många delar av löpteknikens underbara värld jag inte är speciellt bra på.

Trots tuffa intervaller känner jag inget i vaderna idag. Visserligen rejält dämpade Hoka-skor, men det visar ändå att löpband är bra mycket mjukare än asfalt. Det har jag vetat innan, men det har aldrig varit så påtagligt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.