Löpteknik på löpband

Så här såg det ut när jag sprang i söndags. Jag skulle kunna skriva en uppsats om vad jag anser om löpteknik, men starkt förkortat tycker jag faktiskt att det ser okej ut.

Generellt tycker jag löpband på gym är väldigt bra

Generellt tycker jag löpband på gym är väldigt bra

Foten landar ganska plant (ej på framfoten, ej på hälen). Foten är på väg tillbaka när den landar. Hälen når en hög position bakom kroppen. Steget är lite grann som ett hjul. Armrörelserna är ganska små och inte så yviga. Höften/rumpan ramlar inte ner allt för mycket.

Sedan finns det såklart alltid mycket att jobba på. Kom gärna med feedback, det är många delar av löpteknikens underbara värld jag inte är speciellt bra på.

Trots tuffa intervaller känner jag inget i vaderna idag. Visserligen rejält dämpade Hoka-skor, men det visar ändå att löpband är bra mycket mjukare än asfalt. Det har jag vetat innan, men det har aldrig varit så påtagligt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.