Stakteknik Britta Johansson Norgren och jag Vasaloppet 2019

Nedan en kort film från Vasaloppet med 20 km kvar. Först ganska platt och sedan lite uppför. Och sedan samma sekvens i slow motion. I filmen åker jag före Britta.

Jag har fått många kommentarer om att jag åkte bra tekniskt under den tid jag syntes i rutan. Tack!

Jag brukar vara självkritiskt till min egen teknik, men sett till att det är 7 mil in i loppet tycker jag det ser helt okej ut. En sak jag är nöjd med är framföringen av stavarna efter avslutat stavtag. Alltså att dra igenom hela taget (inte stanna vid höften, det tycker jag man endast ska göra vid uppförsåkning, accelerationer etc) för att sedan komma tillbaka med händerna upp längst kroppen.

Jag tycker inte att armarna ska gå som en klockpendel som vid diagonalåkning och stakskjut där man vill ha en kraft nedåt som hjälper till med fästet. I stakning behövs inget fäste och det är lättare att komma tillbaka i bra position genom att dra till tillbaka händerna nära kroppen istället för framför kroppen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Stakteknik Britta Johansson Norgren och jag Vasaloppet 2019

  1. Micke skriver:

    Ser riktigt bra ut 💪👍

  2. Ping: Avslutning på Hestras skidskola ikväll | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.