Hestrastugans rullskidbana och Höstmaran

För någon månad sedan blev Hestrastugans rullskidbana klar. Idag gjorde jag premiär på den, dock utan att lyckas ta en bild.

Det är en av Borås fyra rullskidbanor. Kransmossens 4,85 km har funnits sedan typ sent 80-tal eller tidigt 90-tal. Borås skidstadions rullskidbana på ca 700 m kom för några år sedan och i år har både Borås GIF  (den har jag inte testat än) och Hestra IF fått varsin rullskidbana med ungefär samma längd.

Höstmaran, skylt gjord av Erik Thiberg

Höstmaran, skylt gjord av Erik Thiberg

Bra kvalitet
Jag stakade hemifrån på gamla Swenor-4:or och körde ett gäng varv där uppe. Hela passet blev 1 h 30 min med 16,9 km/h i snittfart. Det går onekligen långsammare på hösten med blöt och kall vägbana.

Basen är vinterns 600 m-spår. Genom att åka ut lite på den numera asfalterade parkeringen blir det kanske 700 meter. Den går att åka åt båda hållen och det känns som det är tillräckligt brett för att skejta.

Fel igen?
Det första jag tänkte när Hestra skaffade konstsnöanläggning var “Varför inte lägga alla resurser på Borås skidstadion”. Oj vad fel jag hade. Anläggningen bidrar till bättre ungdomsverksamhet, avlastning av skidstadion vid högsäsong och ett alternativ för de som vill ha flackare spår än de på skidstadion.

Min första tanke när Hestra skulle bygga rullskidbana var “Bra för ungdomarna och som underlag för konstsnön, men jag kommer aldrig att åka här”. Jag har ändå så bra rullskidåkning direkt utanför dörren. Det ska bli intressant att se om jag har fel denna gången också. Det vore ju fint om det blev som en fritidsgård vid Hestras rullskidbana på hösten, lite som konstsnöanläggningar är som en fritidsgård på vintern där man träffar likasinnade.

Att Borås har fyra rullskidbanor och tre konstsnöanläggningar är mäktigt.

Höstmaran
På söndag är det dags för Höstmaran, som Erik Thiberg och jag arrangerar. Fullt med 40 deltagare som antingen springer 21 eller 42 km.

Sjömarkens IF har byggt en bro åt oss och röjt sly i ett parti efter att jag på skoj sade att det skulle bli bättre för starten av varvet. Stort tack för det. Bron döptes till Erik och Eriks bro.

Erik och Eriks bro nära Sjömarkens idrottsgård som kommer att användas på Höstmaran

Erik och Eriks bro nära Sjömarkens idrottsgård som kommer att användas på Höstmaran

Annelie Johansson ska springa 42 km i Höstmaran och testade både bron och hela varvet i förra veckan

Annelie Johansson ska springa 42 km i Höstmaran och testade både bron och hela varvet i förra veckan

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Hestrastugans rullskidbana och Höstmaran

  1. Erik S skriver:

    Aj, aj, aj! Fin skylt för Erik och Erik – men apostrofgenitiv har vi väl inte i svenskan?

Kommentarer är stängda.