En halvmara SkiErg i 1:53.1-fart

SkiErg-mys i källaren

SkiErg-mys i källaren

Ett halvmaraton på SkiErg med ErgZone

Ett halvmaraton på SkiErg med ErgZone

Igår körde jag Niklas Bergh Memorial Race Virtual Edition, som är en intern tävling i Wickström Coaching. Det är en halvmara på stakmaskin, alltså en ganska mentalt utmanande uppgift. Tidigare har jag gjort det en gång på nya maskinen och två gånger på gamla.

Precis som senaste gången var jag ganska defensiv i starten, delvis för att det kan vara lite tungt att känna sig dålig i en timme om man startar för hårt första femtusingen. Men även för att negativa splits ofta är ett tecken på ett bra disponerat lopp. Men såklart inte så mycket som igår.

Stark på slutet
Det kändes bra hela vägen och fjärde 5000 m-splitten körde jag i 1:50.7-fart (18.27 min), vilket jag var mycket nöjd med. Spurtkilometern gick i 1:46.0-fart. Motstånd 6 hela vägen.

Förra året gjorde jag samma sak på samma motstånd samma tid på året och nu gick det 51 sekunder snabbare. Det är typ det enda jag gjort bättre i år än förra barmarkssäsongen. Det är också det första riktigt positiva formbeskedet på länge. Kanske beror det på att jag körde 1,5 h stakning i Vålådalen med hyfsat fart i fredags och 1,5 h skejt i Björnen med hyfsat fart i lördags. Jag brukar svara bra kortsiktigt på halvhårda pass i den längden.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.