Borås ski marathon 2022 the story

Resultat Borås ski marathon 2022

Resultat Borås ski marathon 2022

Jag har hittills lyckats hålla Rickard Bergengren bakom mig på alla skidlopp (stryk två gånger på rullskidor), men i Borås ski marathon 2022 var han nära att komma före.

Jag har hittills lyckats hålla Rickard Bergengren bakom mig på alla skidlopp (stryk två gånger på rullskidor), men i Borås ski marathon 2022 var han nära att komma före.

In action

In action

Starten Borås ski marathon

Starten Borås ski marathon

Andreas Lundh och Marcus Ullman kom till målet före mig

Andreas Lundh och Marcus Ullman kom till målet före mig

Resultat Borås ski marathon 2022 finns här. Jag blev 10:a på 1.52.39, vilket var 3.28 min efter segrande Fredrik Ousbäck.

Borås Ski Marathon 20 februari kördes 8 dagar efter Jubileumsvasan, efter en vecka med sportlov i Åre med begränsad träning.

Peppen var väl inte total med ett halvt dygn i bil dagen innan, men jag taggade till så fort startskottet gick.

Borås ski marathon på Borås skidstadion

Borås ski marathon på Borås skidstadion

Fort från start
Det gick fort i början för mig. Jag tror det var Samuel Hahnsson som satte fart. Sett till startlistan så var det han, Dan Moberg och Fredrik Ousbäck som var starkast (de tre hamnade också på pallen). Möjligtvis att jag själv skulle kunna nå topp 3.

Nu minns jag inte exakt när jag släppte, men jag hängde med några av de 10 varven på 4 km-slingan. När jag väl släppte kom många och åkte förbi. Flera av de framför mig har jag tidigare aldrig fått stryk av på skidor, som Andreas Lundh, Hugo Hilmersson och Marcus Ullman. Johan Kanto slog mig för andra gången.

Många som slår mig för första gången tycker ofta att det är kul, som en skalp. Det är oerhört hedrande för mig. Det är nog faktiskt så att jag blir ännu mer glad över att de blir glada över att de slår mig.

Extra kul är det när adepter i Wickström Coaching är framför. Nu slog Marcus Ullman mig. Förra året var Simon Nilsson före i Billingens långlopp. Det är de enda två gångerna det har hänt.

Drar före Rickard Bergengren i Borås Ski Marathon 2022

Drar före Rickard Bergengren i Borås Ski Marathon 2022

Åkte med Bergengren och Olsson
Ett tag i loppet var Rickard Bergengren och Oscar Olsson ikapp och vi körde ihop, men sedan hade jag lite mer krafter.

Ganska länge åkte jag med Ullman och Kanto, men de var för starka på slutvarvet.

Inget höjdarresultat
Resultatmässigt var det ett av mina sämsta seedningslopp någonsin. Jag missade elitledet rejält, vilket jag tror jag bara tidigare gjort vid Storebroloppet 2011 och Camp Ripan-loppet 2017. Billingens långlopp förra året (ej seedningslopp pga corona-säsong) var ett förstklassigt bottennapp som nu kan jämföras med detta.

Men: Egentligen tyckte jag att jag åkte hyfsat. Skidorna var väl kanske inte några spjut, men de var inte direkt dåliga. Tävlingsmotivationen en vecka efter Jubileumsvasan var möjligtvis inte på topp. Men ändå. Jag åkte med hög puls och hade ganska hög snittfart sett till föret och stifan (kuperingen). Och drygt 3 min efter täten är ju inte så mycket. Istället för att dissa min egen insats skulle jag säga att många elitmotionärer imponerar idag. Hatten av helt enkelt! Har man ingen toppdag åker man snabbt nedåt i listan.

Tack ska ni ha!
Det var hursomhelst trevligt att tävla på hemmaplan. Tack alla som tävlade och hejade och tack till Österlund för langning. Och till Thiberg som tog några bilder.

Passet på Polar Flow.
Passet på Strava.

Data från Polar Vantage V:
Tid: 1:53:09
Sträcka: 39,16 km
Snittfart: 20,8 km/h
Maxfart: 48,8 km/h
Snittpuls: 162
Maxpuls: 180
Totalstigning: 585 m
Totaldropp: 615 m
Stifa: 14,9

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i tävling (sedan juli 2012), Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.