Skånelägret dag 1

Min landsvägscykel CUBE GTC Pro får ha finhjul (Zipp 303) hela säsongen

Min landsvägscykel CUBE Agree GTC Pro får ha finhjul (Zipp 303) hela säsongen

Det blev en härlig start på vårt “Mallorca”-läger i Skåne. Jag googlade “cykelklubb ängelholm” kvällen innan och hittade CKX. Så vi mötte upp vi Statoil i Ängelholm gav oss iväg söderut. Mellan Höja och Ausås vek vi av från gruppen och tog ett kort stopp i Åstorp för att hänga vid Åstorpsloppets tävlingsplats. Där skymtades många kändisar, bland annat Jonas Tell, Robban Bengtsson, Henrik Öijer och Martin Gotting. Kul att känna på stämningen!

Egentligen skulle även jag ha tävlat idag, ett tempolopp i Landskrona. Min licens kom dock för sent, så jag får skjuta upp premiären. Då kanske jag också får möjlighet att träna ett par pass till på tempocykeln.

Obs: en arrangerad bild. Mor stod vid grillen. Det är väldigt trevlig att bli bortskämd av sin mor ibland.

Obs: en arrangerad bild. Mor stod vid grillen, inte vi. Det är väldigt trevlig att bli bortskämd av ibland.

Vindstilla
Åstorp var i alla fall soligt och mysigt. Sedan körde vi vidare via bland annat Stenestad till Ljungbyhed där vi tok ett 30 min långt fikastopp på ett fantastiskt mysigt konditori. Där träffade vi en kille som körde ett så kallat brevetlopp, som är som en kvaltävling inför Paris-Brest-Paris, ett cykellopp på 120 mil (idioter finns det gott om). Idag tog han en nätt solotur på 30 mil.

Sedan fick jag typ bogsera Jochen tillbaks till Vejbystrand, hans aprilben tog slut i Söderåsens 150 m-stigning och sista halvan gick i fikatempo de lux.

Sammantaget en fantastisk tur på 4 timmar med jättefina bokskogar i Söderåsens nationalpark och “åker”-körning med obefintligt kantvind (obs, på cykelspråk säger man inte sidvind). Jag är van vid en massa motvind och kantvind på alla slätterna i Skåne, men nu kändes det som medvind hela tiden.

Anders Walls besök i Ed renderade i en extra tårta i Vejbystrand

Anders Walls besök i Ed renderade en extra tårta i Vejbystrand.

Vuxenbarn
Efter cyklingen skrev jag en text om Mora-Nisse den äldre. Vår Mora-Nisse har nu förstått att han är döpt efter en gammal storskidåkare och hjälpte till med korrekturläsningen.

På kvällen stakade vi en timme på 3:or i Vejbystrand innan vi kom hem till mammas och hennes vänners grillkalas, den här gången med slånbärslikör och italienskt vin från Toscana. Mycket bättre än spansk saft. Både jag och Jochen uppskattar starkt att vara bortskämda 29-åringar i ett par dagar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Skånelägret dag 1

  1. Z skriver:

    Shit pommesfritt vad här tränas! Notera själv 5timmars jobb igår i en lift och 2timmar på hojen!

Kommentarer är stängda.