Träningsdagbok vecka 17 – 10:39 h i Skåne och Borås

 

Visst är det kul att stå på en startlinje!

Visst är det kul att stå på en startlinje!

Måndag 23 april:
– 5:22 h landsvägscykel med fyra maxningar uppför Hallandsåsen (ca 100 höjdmeter per gång) utspridda under passet, totalt 31 min A3. Höll emellanåt hyfsad fart på platten när Jochen kunde ligga bakom. Kul pass, kändes riktigt bra. Zipphjulen är gryma. Dubbelfika, Örkelljunga & Båstad. Ca 15 mil.
– 1 h A2 stakning på 3:or, bl a Skälderviken och Skepparkroken. Kändes kanonbra.
Tisdag 24 april
:
– Skejtintervaller flacka på tävlingshjul. 7.02-8.19-7.06-8.19 min, 2 min vila. Jochen åkte ifrån (ca 15,15,25,15 s före), trots att jag låg bakom halva i motvinden på andra och fjärde. Kändes bra, jag skyller på 10 år gamla och slitna hjul…Från innan järnvägsundergången innan Barkåkra till strax före korset i Vejby t o r. Tot 1:18 h.
– 28 min löpning progression, mestadels någorlunda flack asfalt, bl a Hedenrundan. Från 4.51 min/km ner till 3.53 min/km. Snitt 4.12 min/km. Räknar 15 min A2. Kändes bra.
– (Direkt efter) 1:46 h landsvägscykel i fikatempo bl a Liagärde, Mittpåslaget och Axeltorp.
Onsdag 25 april: Sjuk. Halsont, kände mig bra i övrigt.
Torsdag 26 april: Sjuk. Halsont, kände mig bra i övrigt. Bättre än igår.
Fredag 27 april: Sjuk. Halsont, kände mig bra i övrigt. Bättre än igår.
Lördag 28 april: 20 min rullskidor F på tävlingshjul. En intervall uppför soptippsbacken (3.22 min) och en 2 min-intervall på platten. Ca 10 grader, svag vind och uppehåll. Gick Linnémarschen 21 km med ryggsäck med Tobias Magnusson tidigare på dagen på 4:20 h inkl 25 min pauser. Det kändes rejält i ljumskar, höftböjare  och fotleder.
Söndag 29 april: Landsjön Runt 12,5 km F. 5:a totalt, 53 s efter Tobias Westman. 22.32 min, 1.04 min bättre tid än förra året för mig i ungefär samma väder (ca 10 grader, svag vind, klart väder). Kul att slå Emil Ekman. 25 min upp- och nedvärmning.

Totalt 10:39 h inkl 23 min tävling (1 st), 1:07 A3 (hårt) och 1:15 A2 (halvhårt). Ingen styrka.

Kommentarer: En helt klart annorlunda träningsvecka. Först måndag och tisdag som del av det stenhårda Skånelägret som började veckan innan. Sedan sjuk, men kanske att sprayningar flera gånger om dagen med Coldzyme hjälpte? Tävlingen kändes jättebra, trots att benen var rejält slitna efter Linnémarschen. Att gå 2 mil i terräng med ryggsäck är bra mycket jobbigare än att springa samma sträcka. Totalt sett en väldigt jobbigt vecka på många sätt med allt runt omkring angående det som komma skall i nästa vecka och även såklart 26 maj. Mer sömn skulle behövas.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, hälsa, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Träningsdagbok vecka 17 – 10:39 h i Skåne och Borås

  1. Bumbi skriver:

    Så jävla go bild.. Alla ser måttligt roade ut.. Sen mitt i bild har vi världens gladaste. Du ser alltid ut att ha sjukt kul… *avis*

    //Skatenörden

    • Erik Wickström skriver:

      Det är det bästa med idrotten, den är trevlig överallt! Just den bilden är lite extra rolig, särskilt med färgskillnaderna på kläderna.

Kommentarer är stängda.