Rekordslakt på helvetesbanan

Mora-Nisses har en kusin som ser lite annorlunda ut. Han har hamnat som väggmålning i centrala Borås.

Mora-Nisses har en kusin som ser lite annorlunda ut. Han har hamnat som väggmålning i centrala Borås.

Förutom ett par lugna joggpass har jag haft inslag av högintensiv träning i varenda pass sedan vi blev föräldrar. Jag tycker att det funkar bra. Det blir inte många timmar, men formen kommer. Denna vecka har jag på fem dagar kört sju pass med inslag av tävlingsfart i minst 15 min per tillfälle. Se veckans träning hittills längst ned i detta inlägg.

Vi vågade ut på riktigt med barnvagnen för första gången på nationaldagen. Då inledde Ida sin tid som lattemorsa. Själv körde jag som vanligt bryggkaffe med en chokladbiski. På Viskan Express i Knalleland.

Vi vågade ut på riktigt med barnvagnen för första gången på nationaldagen. Då inledde Ida sin tid som lattemorsa. Själv körde jag som vanligt bryggkaffe med en chokladbiski. På Viskan Express i Knalleland.

Bland annat körde jag mitt tredje bästa tusing-pass på SkiErgen någonsin (snitt 3.36 med 1 min vila) och har även slaktat rekordet på Martin Ewaldssons helvetetsbana på Rya Åsar. Det är MTB-slingan där man gråter mjölksyra i över en halvtimme. Jag fick tiden 33.24 min (mulet, hyfsat torrt, ca 10 grader) och slog därmed förra årets rekord med hela 56 s.

Bättre än någonsin på MTB
Så bra jag aldrig varit på mountainbike. Ganska märkligt, med tanke på att det var årets 5:e MTB-pass. Jag tror all den här hårda träningen på olika cyklar (MTB, tempo, landsväg), rullskidor och SkiErg ger resultat, i alla fall kortsiktigt. Men längre fram krävs lite distansträning tror jag. Och mer sömn! Att vara vaken 1 till 1,5 h i två omgångar varje natt sliter lite grann (visst är det livet som småbarnsförälder, men det brukar vänta på sig lite). Men från och med idag testar vi en ny matningsregim och då blir det lite mer sömn. Och förhoppningsvis bättre för oss alla tre.

Idag ska jag vara funktionär på Mitt i Borås Triathlon, medan Ida dricker en mamma-latte med en kompis på Viskan.

Så här ser en hängiven lägerdeltagare ut. Jag själv kommer inom kort tatuera in hela Vasaloppssträckning på armarna. Start med Smågan i vänsterhanden och målet i Mora vid högerhanden. Mångsbodarna kommer att hamna i armvecket och Evertsberg kommer att hamna i pannan. Ida har lovat att betala för tatueringen.

Så här ser en hängiven deltagare ut på ett triathlonläger. Jag själv kommer inom kort tatuera in hela Vasaloppssträckningen på armarna. Start med Smågan i vänsterhanden och målet i Mora vid högerhanden. Mångsbodarna kommer att hamna i armvecket och Evertsberg kommer att hamna i pannan. Ida har lovat att betala för tatueringen.

Knappt 7 timmars fin träning:
Måndag 4 juni
:
– Klassiska intervaller på 4:or på Olles Hestra-bana. 3.36-3.37-3.39-3.36-3.39-3.33 min, 2.25 min vila. Olle 0,0,0,2,3 resp 14 s efter. Kändes bra. Ca 12 grader, mulet, torrt. Totalt 1:12 h.
– Skejtintervaller på 2:or med pappa på cykel. 3 st 10 min med 2 min vila. Ganska flackt, Viared/Segloravägen. Totalt 46 min.
Tisdag 5 juni
:
– SkiErg-intervaller. 5 st 1000 m på motstånd 6. 3.39-3.39-3.35-3.37-3.34 min, 1 min vila. Kändes bra, som vanligt kan jag avgöra efter 10 sekunder på uppvärmning hur det kommer att gå. Märkligt. Totalt 30 min.
Onsdag 6 juni:

– 2:14 h stakning på 2:or inkl 2 st 8 min-intervaller på hemvägen. Segloravägen med Oneway-gänget. Kul pass, första turen över 2 h på två veckor.
– 10 km fullt blås själv på tempocykeln, snitt 41.7 km/h. 5 varv runt Cellbes på Viared, totalt 15 inbromsningar och igång drag. Bra tryck i övrigt (10.4 km, 14.57 min). Totalt 45 min.
Torsdag 7 juni
:
– Martin Ewaldssons helvetesbana MTB. 33.24 min, nytt pers med 56 s. Hyfsat torrt, mulet, ca 10 grader. Som vanligt så jobbigt och syrastinnt att man längtar efter mamma. Totalt 52 min.
– 20 min lugn jogg i samband med Coltings läger.
Fredag 8 juni
:
– 45 min löpning i samband med Coltings läger. Inte så bra sätesmuskel.
– 2 st 7 min-intervaller solo på Coltings läger på linjecykeln. Höll ca 40 km/h i snitt med start och mål på samma ställe. Inte bra för benen utan uppvärmning och 30 min helt stillastående mellan intervallerna. Totalt 35 min.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Rekordslakt på helvetesbanan

 1. Malin skriver:

  Du tycks ju verkligen behärska att anpassa träningen till nya förutsättningar, med fantastiskt resultat dessutom. Det inspirerar! Och den där tatueringen ser vi fram emot! 😀

 2. Karl-Erik Assarsson skriver:

  Hur går Martin Ewaldssons helvetetsbana på Rya Åsar?
  Kan man få en banbeskrivning eller en gpx fil.

  • Erik Wickström skriver:

   Jag har inte kört den med gps, men jag tror martin har. Jag har hans kontaktuppgifter om du vill ha. Annars ringer du mig på måndag så kör vi den ihop i nästa vecka 🙂

Kommentarer är stängda.