Coach’s Eye – perfekt teknikapp

Erik Wickström stakar så här på lördagar. Klicka på bilden för länk till videon.

Erik Wickström stakar så här på lördagar. Klicka på bilden för länk till videon.

Efter tips av Krutgubben på Coltings triathlonläger i Borås köpte jag appen Coach’s Eye för 38 kr till min iFån. Och vid en rullskidslektion som jag gav i lördags fick jag äntligen inviga detta fantastiska hjälpmedel.

Man kan enkelt filma sina elever och sedan spela upp filmen på plats i olika hastigheter, ner till jättelångsamt (vilken inte går i iPhones vanliga videoprogram). Dessutom kan man stanna filmen och rita linjer och vinklar, ungefär som hockey- och fotbollsekvilibristerna gör mellan perioderna/halvlekarna på TV.

Och efter tekniklektionen kan man enkelt dela filmen via t ex epost eller Facebook. Innan har jag alltid fått bråka med onödigt stora filer på epost, komprimering och sega Skicka filen/sprend-överföringar. Nu läggs videon automatiskt upp på en server och man får en länk dit. Väldigt smidigt. Jag ser redan fram emot att leda nästa rullskidslektion!

Så här såg jag själv ut, stakning på 3:or med Kraftstaven i 10 sekunder. Lite dåligt ljus, det var för en gångs skull inte strålande solsken i Borås i lördags.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.