Hemma på riktigt – inget Allianslopp

Nu har jag äntligen kommit hem på riktigt! Trots en sliten hjärna tyckte jag att instruktörsdagen gick superbra i Landskrona igår. Först hade jag hand om 10 rullskidsåkare på förmiddagen, med miniföreläsning, frågestund, teknikträning och videotitt på alla tre delteknikerna (diagonal, stakning med frånskjut, stakning). Coach’s Eye är toppenbra app för teknikträning, särskilt om man får låna en iPad.

Mora-Nisse trivdes som vanligt i Mora. Han blev nästan yr av alla kusiner han fick träffa. Han drog sig ofta åt de stora släktingarna.

Mora-Nisse trivdes som vanligt i Mora. Han blev nästan yr av alla kusiner han fick träffa. Han drog sig ofta åt de stora släktingarna.

På eftermiddagen tog jag hand och 5 “Skikare” (terrängrullskidor). Då blev det ungefär samma upplägg, men med lite skejting också. Det var åtta jätteroliga timmar det kändes som deltagarna var nöjda. Jag själv trivs alltid toppenbra med att lära ut konditionsidrott, man får så himla mycket tillbaka! Så tack alla ni som var med!

På vägen hem skjutsade jag vår vän Sofia tillbaks till Borås från Skåne. Eller rättare sagt, jag stod för tankningen och hon körde. På så sätt kunde jag sitta och jobba med datorn. Mora-Nisse, som suttit i framsätet hela veckan, var inte glad över att hamna där bak bland all träningsutrustning.

Med tanke på mitt hektiska schema, min onda armbåge, min dåliga form och frånvaro hemifrån har jag beslutat att inte åka Alliansloppet på lördag. Det var tillsammans med tempo-SM på cykel och CykelVasan ett av sommarens stora mål, men ibland blir det inte som man tänkt sig.

Min nu avslutade “turné”, som var väldigt trevlig, men som tyvärr inte innehöll varken bra eller mycket träning:

Torsdag 9 aug: Borås till Mora
Fredag 10 aug: Mora
Lördag 11 aug: Mora, CykelVasan
Söndag 12 aug: Mora till Torsby
Måndag 13 aug: Torsby
Tisdag 14 aug: Torsby
Onsdag 15 aug: Torsby
Torsdag 16 aug: Torsby-Falun
Fredag 17 aug: Falun-Stockholm-Falun-Sälen
Lördag 18 aug: Mora-Borås, VasaStafetten
Söndag 19 aug: Borås-Landskrona-Borås

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Hemma på riktigt – inget Allianslopp

  1. Oskar skriver:

    Du borde på hårdrocksmaner trycka upp en tröja med din turneplan på

Kommentarer är stängda.