Västgötaloppet 2014 the story

Anders Svanebo kom när till Ulricehamn för en helg och imponerade på oss västgötar.

Anders Svanebo kom ner från Sundsvall till Ulricehamn för en helg och imponerade på oss västgötar.

Västgötaloppet avgjordes 2 februari 2014. Resultat finns här.
Så här skrev jag i min träningsdagbok på FunBeat efter loppet:

Inte mycket slitage eller glidning av klistret, trots 45 km på konstsnö och fint sandpapper. Guruvax gör hårda och bra klister.

Inte mycket slitage eller glidning av klistret, trots 45 km på konstsnö och fint sandpapper. Guruvax gör hårda och bra klister.

2:a av ca 800 deltagare i Västgötaloppet 45 km K, 4 s efter Anders Svanebo. Jättenöjd med resultatet. Träningen har gått knackigt senaste två veckorna av olika anledningar och jag var nog inte i toppform. Grymt glid räddade mig och förutom ett snabbt förstavarv tyckte jag egentligen att det gick ganska lugnt.

Efter ett av 6 varv var det bara Svanebo, snygge-Marcus och Samuel kvar. Samuel tappade och tog igen typ fem gånger innan han flög för gått efter typ 2 varv. Han stakade (men hade lite sämre glid), medan vi andra tre hade klister. Marcus och Svanebo drog mer än mig och fick en lucka på typ 15-20 meter i stora uppförsbacken (under kraftledningen) varje varv, men jag gled ikapp halva försprånget nedförsbacken efter och stötte sedan ikapp ganska lätt på efterföljande raksträcka. Så var det även i småbackarna. De hade dels bättre fäste än mig, dels är de bättre än mig på att växla tempo/växel. Underbar känsla att ha aningen bättre glid än Svanebo och Marcus. Första gången i mitt liv jag har bättre glid än de andra.

bild 2Marcus bröt staven med 8 km kvar och då drog jag inte en meter efter det, eftersom jag inte skulle ha något emot att han kom ikapp. Då hade nämligen chansen för en Ulricehamnsseger ökat. Jag vågade mig inte på ett riktigt tidigt ryck efter jag visste att de hade varit snabbare uppför långbacken än mig, så jag satsade istället på en långspurt ca 500 m före mål för att kunna få en lucka i nedförsbacken mot stadion. Fick dock inte lucka och var sedan chanslös i spurten.

Skidor: Årefjällsloppsskidorna höjd ca 1,4/0,45 (gick bra även i -10 grader och finkornig snö i Intersportloppet, idag var det +2 grader och konstsnö). Slip: Joakim Augustsson J1. Glidvalla: HF8+Skigo C22. Rill: 2 mm. Rugg: 120-papper. Fästvalla (till 0,4): Swix grönt sprayklister + Guruvax lila + Guruvax Extreme 39.

Min Polar visade 42,85 km, 385 m stigning, 390 m drop. 1:59:33, 42.85 km, 21,5 km/h. STORT TACK ALLA SOM HJÄLPTE TILL OCH ALLA SOM HEJADE PÅ! 

Anders Svanebo ställer av mig lekande lätt i spurten.

Anders Svanebo ställer av mig lekande lätt i spurten.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, tävling (sedan juli 2012), Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Västgötaloppet 2014 the story

  1. Pingback: En fantastisk säsong – hittills | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.