Inget Allianslopp 2016 för mig

Målgång Alliansloppet 2015. Foto: Joachim Nywall, www.joachimnywall.se.

Målgång Alliansloppet 2015. Bilden har även varit med i nyhetsbrev från Alliansloppet, trevligt! Foto: Joachim Nywall, www.joachimnywall.se.

Det är ju inte direkt en nyhet som får Sverige att stå stilla, men igår kom jag på att jag glömt nämna att jag för första gången sedan 2012 inte kommer att åka Alliansloppet i år.

Starten av Alliansloppet 2014

Starten av Alliansloppet 2014

Alliansloppet är världens största rullskidstävling och mäter 48 km på 2:or. Jag tycker Magnus Larsson och co gör ett fantastiskt jobb för att skapa den folkfest de gör uppe i Trollhättan. Det var med mycket motstånd jag ringde upp Magnus i förra veckan och berättade att jag inte skulle åka.

Anledningarna är flera. Först och främst för att det bara är en vecka efter Ultravasan. Jag tömmer mig rejält både fysiskt och mentalt efter långlopp som varit ett stort mål för mig i flera månader. Det finns liksom inte energi att ge sig på en ny utmaning bara en vecka efteråt. Sedan är tyvärr fortfarande min ländrygg inte helt bra sedan tempocyklingen i våras. Det funkar, men 48 km max på lättrullat skulle inte vara så populärt för ryggen.

Från TV12:s sändning.

2014 blev jag intervjuad i TV12:s sändning efteråt, dock ej för att jag åkte pangbra. Men ändå!

Fyra lopp hittills
Sedan finns det också vissa logistiska utmaningar. Dels har vi lovat att vara barnvakt åt syrran på lördagen och Ida ska bort på en grej, så jag behöver vara hemma. Och jag vill också vara hemma en extra lördag om jag kan, eftersom hösten alltid innebär en hel del jobbresor på helgerna.

Det kommer fler Allianslopp och jag kommer tillbaka till Trollhättan. Lycka till alla ni som ska åka! Här är mina tidigare resultat med länk till the stories:

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inget Allianslopp 2016 för mig

  1. Janne skriver:

    Mkt tråkigt att höra. Hade sett fram mot att köra med/mot dig utan att krascha den här gången.

Kommentarsfältet är stängt.