Racefox-värden och snittfart vid en timme fullt blås på Elpex-3:or

Idag körde jag passet TUFFA TIMMEN (se nedan), som var med i förra träningsperioden i Wickström Coaching.

Racefox-värden rullskidor en timme full fart. Båltryck/attack-kvot 2,09.

Racefox-värden rullskidor en timme full fart. Båltryck/attack-kvot 2,09.

Igår började för övrigt en ny träningsperiod och på bara ett par dagar fick vi tre nya medlemmar. Kul! Häng på du också redan nu, anmälan här!

TUFFA TIMMEN
20 min uppvärmning. Kör sedan så fort som möjligt en runda med start och mål på samma ställe som tar ca 1 timme. För många blir det kanske en vändpunktsbana. Gör en bedömning före hur du ska köra. Om det tar 50 eller 70 min är inte så noga, men ha 60 min som riktmärke. Syftet med detta pass är att ni ska lära er att kunna ligga på över tid. Det är en betydelsefull förmåga om man vill åka bra i långlopp. Snittfarten på det här passet varierar beroende på en rad faktorer, men jag är intresserade av er snittpuls här, i relation till max. Lägg gärna ut den i Facebook-gruppen. 10 min nedvarvning.

För mig blev det 85 procent i snittpuls (ganska flack runda på Elpex-3:or, 23.6 km/h i snitt, 115 höjdmeter). Uppvärmningen och nedvarvningen halverade jag.

Racefox rullskidor vs skidor
Racefox-värdena blev bra tycker jag. Det är lättare att få höga värden på attack, båltryck och stabilitet på rullskidor än skidor. Att jag kör med Staffanstaven (dämpad stav) gör förmodligen värdena marginellt lägre. Vid ett sådant här pass bör kvoten mellan båltryck och attack vara ungefär 2 och den landade på 2.09.

Många motionärer har svårt att få till det förhållandet. Jag själv får lägre kvot vid lugn åkning. I Nordenskiöldsloppet hade jag 1,7 att jämföra med seedningsloppen där jag ligger kring 2,0.

Även i år har jag ett kunskapssamarbete med Racefox så hojta till om ni har några frågor kring användandet av appen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Racefox-värden och snittfart vid en timme fullt blås på Elpex-3:or

 1. Jonas Lexell skriver:

  Hallå Erik

  Jag har en fråga angående coachning i appen för Racefox.
  Där står: ”du ska träna minst 5,5h distansträning per vecka. Du bör göra två distanspass på minst 1,5-2h per vecka”

  Hur ska jag tolka det? Kanske en fråga för Racefox?

  Hälsning
  Jonas Lexell

Kommentarer är stängda.